Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Haber Giriş : 17 Şubat 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar yağışı ve sis nedeniyle Bingöl'ü Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır'a bağlayan karayolları ulaşıma kapandı.Bingöl'de sabah saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışı yüzünden görüş mesafesinin sıfıra düştüğü Bingöl-Elazığ karayolunda çok sayıda araç mahsur kalırken, Bingöl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Elazığ istikametine giden araçları Şel Kavşağı'nda durdurdu.

Geçişine izin verilmeyen araçlar kent merkezine döndü, çok sayıda yolcu otobüsü ise dinlenme tesislerine yönlendirildi. Mahsur kalan araçların sürücüleri yolun kapalı olmasına tepki gösterirken, karayolu ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Elazığ-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı

Elazığ-Diyarbakır karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.Elazığ'da etkisini sürdüren kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açıyor. Maden ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Karataş mevkisinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Elazığ-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı.

Yolun her iki tarafında kalan çok sayıda aracın, karayolunun açılmasını beklediği belirtildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Karayolları ekiplerinin de zaman zaman çalışmalara ara verdiği kaydedildi.

Erzurum-Baybut yolu ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor. Erzurum Baybur Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi'nde biriken aşırı kar nedeniyle yol iki yönlü olarak ulaşıma kapandı.Şehirler arası yolcu taşıyan bir otobüsün 17 yolcuyla karda mahsur kaldığı bildiriliyor. Karayolları 12. Bölge ekipleri karda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için harekete geçti.

Erzurum'da 60 araç birbirine girdi

Erzurum-Pasinler karayolunda kar yağışı, tipi ve buzlanma yüzünden meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaklaşık 60 araç birbirine girdi.

Erzurum-Pasinler karayolu Paşapınarı mevkiinde kar yağışı, aşırı buzlanma ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin 2 metreye kadar düşmesi sonucu 60 araç birbirine girdi.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ekibi sevk edilirken, araçların içerisinde sıkışan yaralılar, yolda mahsur kalan diğer vatandaşların yardımıyla bulundukları yerden çıkartıldı.

Kazada yaralanan 8 kişi olay yerine gelen ambulanslarla, Aziziye Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan yol, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin tuzlama çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Öte yandan, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum-Çat-Bingöl, Köprüköy-Hacıömer, Köprüköy-Karsu ile Karsu-Muş karayollarının trafiğe kapandığı öğrenildi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber