MHP, 21 Mart'ın ulusal bayram ilan edilmesi için kanun teklifi verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP, 21 Mart'ın ulusal bayram ilan edilmesi için kanun teklifi verdi. İstanbul Milletvekili Atilla Kaya tarafından Meclis Başkanlığı'na sunalan teklifin gerekçesinde şöyle denildi:

- Türkler arasında baharın gelişi ve Ergenekon rivayetinden hareketle kurtuluş sembolü sayılan Nevruz, Türklerin yayılmış olduğu bütün coğrafyalarda tarihin ilk dönemlerinden itibaren kutlanmaktadır. Türklerde yılbaşı ilkbaharda, gece ile gündüzün eşit olduğu 21 Mart günüdür. Divanü Lügat-it Türk'te ve 12 Hayvanlı Türk Takviminde yılbaşı 21 Mart günü yani Nevruz'dur. Nevruz, Türk toplulukları arasında Nevruz, Noruz, Navrız, Ergenekon, Bozkurt, Çağan, Yeni Gün, Ulusun Ulu Günü gibi adlarla kutlanmıştır.

- Nevruz'un bütünleştirici özü yerine ayrılıkçı ve çatışmacı bir öz konulmak isteniyor. Nevruz'u yeniden birleştirici hale getirmenin yolu, onu ideolojiden alıp yeniden kültüre yerleştirmektir. Böyle bir amacı hayata geçirebilmek için bu bayram günü resmi tatil ilan edilmeli ve millet bütünlüğü içerisinde coşkuyla kutlanmalıdır.

Volkan YANARDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber