21/05/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Varna'da düzenlenecek "Güneydoğu Avrupa'da Kültürel Koridorlar Hakkında Bölgesel Forum" toplantısına katılmak üzere Bulgaristan'a gidiyor.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Irak Başbakanı İbrahim el Caferi'yi kabul edecek ve baş başa görüşecek. Erdoğan, saat 19.00'da konuk başbakan onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bandırma'da düzenlenen "Avrupa Birliği'ne Giriş Sürecinde KOBİ'ler: Türkiye ve Benzer Ülke Deneyimleri" konulu sempozyumun açılışına katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 14.30'da Dünya Süt Günü kutlamalarına katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 16.00'da Irak Elektrik Bakanı Muhsin Seleş ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Kabulün ardından iki ülke arasında mutabakata varılan antlaşmalar imzalanacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Trabzon'da Bakanlık ve Kuruluşları Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 50. kuruluş yıldönümü törenlerine katılacak.
- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Londra'da Morgan Stanley'in organizasyonunda yabancı yatırımcılara Türkiye ekonomisini anlatacak ve ardından basın toplantısı düzenleyecek.
- Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Finlandiya'da Başbakan Matti Vanhanen tarafından kabul edilecek. Tüzmen, Finlandiya Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Aula Lehtomaki ile ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC'ye gidiyor. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek olan Yıldırım, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde "KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti Telekomünikasyon Sektörlerindeki Gelişmeler ve Yerel Uygulamalar" konulu sempozyuma katılacak ve KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar'ı ziyaret edecek.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Tunceli'de incelemelerde bulunacak, semah gösterisi izleyecek.

Irak Başbakanı Caferi'nin temasları
- İbrahim el Caferi, saat 14.00'te Bilkent'te Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak. Yemeğe Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün de katılması bekleniyor. Caferi, saat 16.30'da da TOBB'u ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 14.30'da partililerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek. Mumcu, saat 18.30'da ANAP'ın 22. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına katılacak.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 14.00'te mobilya mağazası açılışına katılacak.
- SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Giresun Gazeteciler Derneği'nde basın toplantısı düzenleyecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP Eminönü İlçe Teşkilatı tarafından 20:00-00:00 saatleri arasında Sahil Kenedy Caddesi'ndeki Mercan Restaurant'da düzenlenecek "İktidara Yürüyüş" adlı yemekli geceye katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ve YKM Başkanı Nevzat Doğan, saat 10.30'da Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) İl Başkanları Toplantısı'na katılacak, saat 19.00'da başkanlarla birlikte yemek yiyecek.
- İHD, TİHV, Mazlum-Der, Uluslararası Af Örgütü ve Helsinki Yurttaşlar Derneği, saat 11.30'da 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'un insan hakları savunucularıyla ilgili olarak yaptığı açıklamayı konu edinen basın açıklaması yapacaklar.
- İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, saat 11.30'da bir üyesinin uğradığı takip ve tacizi konu alan basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 550 üniversite öğrencisi, saat 10.00'da Ankara Garı'na gelecek, saat 11.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Elmadağ Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında, saat 10.30'da toplu iş sözleşmesi yapılacak.
- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, saat 14.00'te Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin'i ziyaret edecek.
- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkilileri, 72. Hizmet Yılı sebebiyle saat 10.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Geleneksel Mülkiye İnek Bayramı, saat 10.30'da açılış konuşmalarıyla başlayacak.
- İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Galatasaray Lisesi ile Taksim Meydanı arasında fener alayı düzenlenecek.
- Mali Şube'de, saat 11.00'de bir basın açıklaması yapılacak.
- İHD'liler, saat 13:00'te Sultanahmet Postanesi'nden TBMM Başkanı Bülent Arınç'a, Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçen yeni yasalarla ilgili mektup gönderecek.
- İHD'liler, saat 20:00'de Barbaros Parkı'nda bugüne kadar yaşanan çatışmalarda ölenlerin ailelerinin acılarını paylaşmak için 10 dakikalık oturma eylemi yapacak.
- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Kayabaşı, Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde grizu patlamasında hayatını kaybeden 18 maden işçisinin ailelerini ziyaret edecek ve yardım çeklerini verecek.
- YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Çankırı Valiliği'ni ziyaret edecek.
- Beşikdüzü Deniz Festivali saat 10.00'da düzenlenecek etkinliklerle kutla 'fdşişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gnacak.
- 28. Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali, festival yürüyüşüyle başlayacak.
- Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Özdemir Özok ve bazı delegeler, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret edecek.
- Türk-Alman Jinekoloji 6. Bilimsel Kongresi, Antalya'da devam ediyor.


EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

İstanbul'da tekstil konferansı
- 5. Uluslararası İstanbul Tekstil Konferansı, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil Eğitimi Bölümü ev sahipliğinde, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) desteğiyle 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Swissotel'de yapılacak. Konferans bugün saat 08.30'da Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil Eğitim Bölümü Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar, İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle'nin açılış konuşmalarıyla başlıyor. Konferansta İstanbul'un "Moda Merkezi" olduğu vurgulanacak.

DEİK Türk-Rus İş Konseyi Toplantısı
- Kuzey Kafkasya, Kabartay-Balkar Cumhuriyeti'nden işadamları Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Rus İş Konseyi Toplantısı'na katılıyor. Toplantı saat 09.00'da Gültepe-Levent'teki İstanbul TOBB Plaza Konferans Salonu'nda yapılıyor.

THY'nin 72. kuruluş yıldönümü
- Türk Hava Yolları'nın (THY) 72. kuruluş yıldönümü etkinlikleri saat 09.30'da Taksim Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlıyor.

Kongo Dışişleri Bakanı İTO'yu ziyaret ediyor
- Kongo Dışişleri Bakanı Ramazani Baya, saat 10.00'da İstanbul Ticaret Odası'nı (İTO) ziyaret edecek. Görüşmede iki ülke arasındaki ticari gelişmeler ele alınacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 1. Kısa Film Yarışması
- İstanbul Ticaret Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından düzenlenen 1. Kısa Film Yarışması sonuçları saat 19.00'da üniversitenin Eminönü yerleşkesinde açıklanıyor. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Siemens Opera Yarışması
- Siemens A.Ş.'nin, her yıl düzenlediği 7. Opera Yarışması sonuçlarının açıklanacağı ve ödüllerinin verileceği toplantı saat 19.30'da Alman Başkonsolosluğu'nda yapılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

AB Eğitim Bakanları Toplantısı
- AB Eğitim Bakanları, Norveç'te biraraya geliyor.

Schröder-Zapatero görüşmesi
- Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero biraraya geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) toplantısı
- WHO'nun yıllık toplantısı devam ediyor.

Londra'da ABD'yi protesto eylemi
- Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık edildiği iddiasının ardından İngiltere'deki ABD Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yapılacak.

Güneydoğu Avrupa'da Kültürel Koridorlar Hakkındaki Bölgesel Forum
- Türkiye, Bosna-Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan Devlet Başkanları ile UNESCO ve AB Komisyonu temsilcileri Bulgaristan'daki forumda biraraya gelecek. Güneydoğu Avrupa'da Kültürel Koridorlar Hakkındaki Bölg 'fdşişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gesel Forum, Bulgaristan, UNESCO ve Avrupa Konseyi'nce düzenleniyor.


SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Süper Lig'de 22 Mayıs Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı öncesi İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, saat 11.00'de İstanbul Valiliği'nde toplanacak.
- UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyecek.
- WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası, Crowne Plaza Kortları'nda bugün yapılacak maçlarla devam edecek.
- Hentbolda Erkekler ve Bayanlar Türkiye Kupaları sahiplerini buluyor. Ankara'daki final maçlarında, erkeklerde Beşiktaş-Halk Bankası, bayanlarda da Anadolu Üniversitesi-İstanbul Tekelspor karşılaşacak.
- 2. Futbol Ligi (A) ve (B) kategorilerinde 2004-2005 sezonunun son hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber