Depremin ardından ilk 72 saat çok önemli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bayraklı Belediyesi, depreme hazırlık çalışmaları kapsamında personeline yönelik eğitim semineri düzenledi. Semineri Ege Üniversitesi Koruma Güvenlik Şube Müdürü Sivil Savunma Uzmanı Hacer Çolpan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yerbilimci Cem Güner ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nden Abdullah İncir verdi.

Çolpan, binaların çoğunun zemin şartları ve dayanıklılığının deprem için uygun olmadığını belirtti. Depremden sonra ilk 72 saate dikkat çekerek, ilk yardım için bu sürenin önemini vurguladı. 1999 Marmara depreminden kısa bir görüntü de seyrettiren Çolpan, deprem anında korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Abdullah İncir ise İzmir'in deprem ve zemin açısından en kötü sıralamasında yedinci olduğunu söyledi: "En kötü zeminde yaşıyoruz ve binalar bundan etkileniyor." Yapı envanteri konusuna da değinerek "İnşaat Mühendisleri Odası olarak İzmir'deki bütün binaların envanterinin çıkarılması için mücadele ettik ve başarılı olduk. Seferihisar ve Balçova belediyeleriyle birlikte yapı envanterine başladık. Bunu tüm İzmir'de yapmayı planlıyoruz." dedi.

Toplumun depremi sadece olduğu zaman hatırladığını belirten Güner de, "Bilimin, depremin gününü ve saatini önceden tespit etmesi mümkün değil. Japonya, binaların dayanıklılığı ve erken uyarı sistemi sayesinde depremleri en az hasarla atlatıyor. Depremden korunmanın tek yolu, yaşadığınız binaların sağlam olması." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber