Bakan Çelik yurda döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin Bolonya Deklarasyonu Süreci'ndeki performansının "iyi ülkeler" arasında gösterildiğini söyledi.
Norveç'in Bergen şehrinde düzenlenen "Bolonya Deklarasyonu Süreci Toplantısı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu akşam yurda döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda temaslarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, Bolonya Süreci'ndeki amacın dünya ile rekabet eden bir Avrupa üniversite alanı ve Avrupa üniversite sistemi kurmak olduğunu söyledi.

Toplantıda Bolonya Deklarasyon Süreci İzleme Grubu tarafından bir değerlendirme raporu sunulduğunu ifade eden Çelik, "Bu toplantıda Bolonya Deklarasyonu Süreci'ne üye ülkelerin karneleri ortaya çıktı. Bu karneye göre, Türkiye 5 üzerinden 3.44 ile 'iyi ülkeler' arasında yer almıştır. Değerlendirmelerde 4.5-5 arası 'mükemmel', 3.5-4.5 arası 'çok iyi' olarak ifade edildi. Türkiye'nin Bolonya Deklarasyonu Süreci'ndeki performansı 'iyi ülkeler' arasında ifade edilmiştir. İlerisi için yapacağımız ufak tefek çalışmalarla biz çok rahatlıkla 'çok iyi' ya da 'mükemmele' çıkabiliriz" dedi.
Önümüzdeki günlerde Lizbon Anlaşması'nın Bakanlar Kurulu tarafından imzalanacağını vurgulayan Bakan Çelik, ayrıca diploma eklerinin verilmesi için genelgelerin YÖK tarafından bütün üniversitelere gönderildiğini de kaydetti.

Daha sonra gazetecilerin soruların cevaplayan Çelik, 8 yıllık kesintisiz eğitimin daraltılması ya da genişletilmesi yönünde herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:
"8 yıllık kesintisiz eğitimin devam ettiğini daraltılmasının ya da genişletilmesinin bugün için söz konusu olmadığını, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının AK Parti'nin programında bir hedef olarak gösterildiğini hep söyledim. Bugünkü şartlarda taşımalı eğitim devam ediyor. 700 bin öğrenci taşınıyor. Bunların yıllık maliyeti 350 trilyon. Bu dönemde bunu 9-10-11 yıla çıkarmak altyapı açısından mümkün değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber