Eli silahlı bir saldırgana polis nasıl müdahale etmeli?/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Şubat 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da tabancayla havaya ateş açan bir saldırgana müdahale etmeye çalışan Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olmasının ardından "Eli silahlı saldırgana nasıl müdahale edilmeliydi" tartışması başladı.

Ufuk Tanju Güven (Emekli Emniyet Müdürü): Müdahale şekli baştan sona yanlıştı. Polis Vazife ve Salayetleri Kanunu'na göre, polisin silah kullanma yetkisini gerektiren tüm şartlar oluşmuştu. Saldırgan öldürücü olmayan yerlerine ateş açılarak, etkisiz hale getirilebilirdi. Büyük şanssızlık.

Polis Akademisi Polis Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Vahit Bıçak: Polisin vurma yetkisi vardı ancak canını riske etmeden. Polis gerekli uyarıları yaptıktan sonra öldürücü olmayan yerlerine ateş açabilirdi.

Barbaros Hayrettin Aydın (Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Başkanı): Kendine çok güvenmesi, yalnız başına halledeceğini düşünmesi, olayın büyümesini istememesi böyle bir sonuca neden oldu. Önce çevre güvenliği alınsaydı, saldırgan belki baskı altına girerek yapabileceği başka bir eylemin olmayacağını düşünerek sakinleşebilirdi.

İsmini vermek istemeyen emekli Özel Harekât Daire Başkanı: Şövalye gibi ortaya çıkmak, çelik yelek giymeden müdahale etmek hata. İkna edilecekse de uzmanlar yapmalıydı. Kişiye sigara verip bu kadar yaklaşmaya gerek yoktu. Çıldırmış bir adamın üzerine gidiliyor. Psikolog, keskin nişancı olmalıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber