Şahin: Bedelli askerlikte beklenenden daha az bir talep var/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bedelli askerlik başvurularında 6 aylık bir süreç olduğunu hatırlatarak, "Henüz beklenenden daha az bir talep var gibi gözüküyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Cihan'a bedelli askerlik başvuruları ile gelir testindeki son durumla ilgili bilgi verdi. Bedelli askerlik gelirlerinin harcanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde özel bir fon oluşturulduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, "Altı aylık bir süreç olduğu için henüz beklenenden daha az bir talep var gibi gözüküyor. Ancak altı aylık süreçte müracaat etmek isteyen kişiler... Biliyorsunuz toplum hep son ana kadar bekliyor. Son ana kadar da kedine göre planlama yapıyor. Daha bir dört ayımız var. Dört ayın sonunda talebi görmemiz gerekiyor. Maliye Bakanlığı ile yasal alt yapıya uygun şekilde elimizdeki kaynağı nasıl yöneteceğiz, onu çalışıyoruz. İhtiyaç analizlerimize göre yine şehit yakınları ile ilgili kısımda bunu kullanacağız. Özürlülerde bunu kullanacağız... Ama önce alana kaç kişi girecek, su miktarı ne kadar olacak... Buna göre bunu planlayacağız. Maliyle ile işin taslak boyutunu, işin nasıl tasarlanması gerektiği boyutu çalışıldı. Elimizdeki kaynağa göre de ikinci bir çalışma gerekiyor." cevabını verdi.

4.5 MİLYON KİŞİ GELİR TESTİ YAPTIRDI

Şahin, başka bir soru üzerine şu ana kadar yapılan gelir testi oranının 4.5 milyona yükseldiğini kaydetti. Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) ile daha önce zengin olmasına rağmen yeşil kartı bulunanların tespit edildiğini belirten Şahin, şunları söyledi: "TÜBİTAK ile beraber, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'yken, Devlet Bakanlığı'yken yapılan çalışmada ismini girdiğiniz vatandaşın 18 birimden ekonomik ve sosyal statüsünü güncelliyorsunuz. Geliri ne, tapudaki, nüfustaki durumu ne? Bütün bilgileri hızlı bir şekilde analiz ediyor ve size bir şey veriyor. Bu vatandaşın neye ihtiyacı var? Aslında biz bu gelir testi sisteminde kendi sistemimizi test ettik. Oturmuş bir bilgi teknoloji yapısı, iyi bir personel kaynağından dolayı çok hızlı bir gelir testi sistemini analiz etmeye başladık. İlk günlerde kuyruklar oluşmuştu. Ancak sistemi güçlendirdik, hızlandırdık. Mesaileri artırdık. Şu anda normal şekilde çalışıyor. Talep eden herkesin gelir testi yapılmış olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber