5 öğretmen ve 15 öğrenci yolda mahsur kaldı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Şubat 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'de yaşayan ve taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen öğrenci ve öğretmenleri tipiye yakalanarak yolda mahsur kaldı. Öğretmenler hemen İl Özel İdaresine bağlı karla Mücadele ekiplerini arayarak yardım istedi. Mahsur kalanlar, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarıldı.

Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy'de görev yapan 5 öğretmen taşımalı eğitim gören 15 öğrenci sabah saatlerinde köyden ilçeye doğru yola çıktı. Öğretmen ve öğrenciler, köyün 7'inci kilometresinde de yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Yoğun çabaya rağmen buradan çıkamayan öğretmenler ekiplerden yardım istedi. Yüksekova'dan yola çıkan karla mücadele ekipleri yaklaşık 3 saatin ardından mahsur kalanlara ulaştı.

Yolda mahsur kalan Kadıköy İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Filiz Bayındır, sabah saatlerinde köyden ilçe merkezine doğru yola çıktıklarını söyledi. Bayındır, "Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerle birlikte yolda kaldık. Daha sonra ekipleri arayarak yolda kaldığımızı ve aramızda öğrencilerinde bulunduğunu söyledik. Onlarda yaklaşık 3 saat sonra bize ulaşabildiler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber