SES üyeleri GSS sistemini protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Yakası Şubesi üyesi bir grup, sağlık sistemindeki bazı uygulamaları protesto etti.

Üsküdar Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, ''GSS ve Kamu Hastane Birlikleri uygulamasına son verilsin'', ''Güvencesiz çalıştırmaya son'', ''Hastaya nitelikli, eşit, ücretsiz sağlık hizmeti'' yazılı döviz ve pankartlar taşıyarak, ''Sağlık hakkı satılamaz'' ve ''Herkese eşit, ücretsiz sağlık'' şeklinde sloganlar attı.

''Performans değil, temel ücret'', ''Güvenceli iş, güvenceli gelecek'' ve ''Sağlık haktır'' yazılı önlükler giyen grup adına açıklama yapan SES Anadolu Yakası Şube Başkanı Sevgi İnce, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında son 10 yılda ''sağlığın büyük ölçüde özelleştirildiğini, sosyal hizmeti tasfiye çalışmalarının başlatıldığını, başta sağlık ve sosyal hizmet alanı olmak üzere kamu alanında güvencesiz taşeron çalıştırmanın genel kurul haline getirildiğini'' öne sürdü.

Genel Sağlık Sigortası'nın ertelenen maddelerinin yürürlüğe girdiğini belirten İnce, Sağlıkta Dönüşüm Programı için gerekli yasal zeminin genelge ve yönetmelikle tamamlandığını kaydetti. İnce, genelgedeki bazı maddeleri ve Genel Sağlık Sigortası'nın bazı maddelerini de eleştirdi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber