Şanlıurfa'da 65 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 65 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, taşımalı eğitim hizmetinin verildiği ilçeye bağlı Sucuhan Köyü İlköğretim Okulundaki bazı öğrenciler öğle saatlerinde rahatsızlandı.

Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti olan öğrenciler, ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle yemeğinin ardından ilk etapta 15 öğrencinin rahatsızlandığını, ardından bu sayının arttığını söyledi.

Öğrencilerin tedavilerinin devam ettiğini ifade eden Pala, ''Öğrencilerin durumu iyi, korkulacak bir durum yok. Bir kısmı kısa süreli müşahedenin ardından taburcu edildi. Yemekten zehirlendikleri tahmin ediliyor. Konuyla ilgili tahkikat devam ediyor'' dedi.

Hilvan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Elik de öğrencilerin rahatsızlanmasının nedeninin henüz tam olarak kesinleşmediğini, araştırmaların sürdüğünü belirterek, ''65 öğrenciye gıda zehirlenmesi tanısıyla tedavi uygulandı. Okulun 200 civarında öğrencisi var. Tedbir olarak diğer öğrencileri de kontrol edeceğiz. Sayı artabilir ama korkulacak bir durum yok. Öğrencilerin sağlık durumu iyi'' diye konuştu.

Bu arada hastane yetkilileri, hastane önünde toplanan aileleri bilgilendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber