Böcek Danıştay'a ilk kez gelmemiş

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Mart 2012 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Danıştay 13. Dairesi üyesi Zeki Yiğit'in odasında bulunan 'böcek' adı verilen dinleme cihazıyla yürüttüğü soruşturmada ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Yiğit'in masasının altında böceği yapıştırmakta kullanıldığı sanılan 6 parça yapışkan bant bulundu. Bu bulgu, Yiğit'in dinlenmesinde kullanılan cihazın, birden çok kez yerleştirilip çıkarıldığı anlamını taşıyor.

Yiğit'in masasına yerleştirilen böceğin sinyalle veri iletişimi yapma özelliği olmadığından sinyal algılayn tarama cihazlarına yakalanmadığı, pille çalışan ve yaptığı ses kayıtlarını kendi belleğinde depolayan bir tür olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle sinyal üzerinden yapılan böcek taramalarında bulunması da mümkün değil.

Böcek, Zeki Yiğit'in makam odasında yapılan temizlik sırasında yere düşünce tesadüfen bulunmuştu. Masanın altından düşen aletin ses kaydı yapan bir dinleme cihazı olduğu anlaşılınca, olay tutanakla tespit edilmiş ve olay gereği yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yansıtılmıştı. Başsavcılık konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştı. Ömür EMLİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber