Aselsan olayında ilginç ayrıntı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Mart 2012 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASELSAN Mühendisi Başbilen'in ölümünden önce Genelkurmay Başkanı'na üzerinde çalıştığı projelerle ilgili sunum yaptığı ortaya çıktı.

7 Ağustos 2006'da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada Başbilen'in Genelkurmay Başkanlığı'na çalıştığı projelerin sunumunu yaptığı ortaya çıktı. Gizlilik derecesi yüksek projeler üzerinde çalışan Başbilen'in ölmeden 1.5 yıl önce Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e çıkarak kanas silahları için geliştirdiği gece görüş sistemine ilişkin sunum yaptığı öğrenildi.

?Türkiye'nin size ihtiyacı var'

ASELSAN, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın Başbilen'e ilişkin hazırladığı raporlarda bu durum savcıya bildirildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı'nın gece görüş sisteminin yerel tanklara da uygulanması fikrini geliştirdiği için Başbilen'i tebrik ettiği ve ?Allah selamet versin evladım. Başarılarınızın devamını dilerim. Türkiye'nin senin ve sizin gibi evlatlara ihtiyacı var? dediği belirlendi.

Oğlum o gece yaşadıklarını anlattı

Baba Vehbi Başbilen de, Hüseyin Başbilen'in Genelkurmay Başkanı'na sunum yaptığını doğruladı. Vehbi Başbilen, oğlunun sunumdan sonra eve gelerek ?Baba Genelkurmay Başkanı'na gittik. Sunum yaptım, beni öperek tebrik etti. ?Evladım selamet versin başarılarının devamını dilerim. Türkiye'nin sizin gibi çocuklara ihtiyacı var' dedi? diye konuştu.

İki eliyle aynı anda yazardı

Baba Başbilen, oğlunun üstün zekalı olduğunu, herkes tek eliyle yazı yazarken, oğlunun iki elini de aynı anda kullanarak yazı yazdığını bildirdi. Oğluna ABD ve Kanada'dan iş teklifi geldiğini aktaran Başbilen, oğlunun ülkesinden ayrılmak istemediği için teklifleri reddettiğini iddia etti. ?Yaşam peşinde bir insan nasıl intihar eder?? diye soran Başbilen, Adli Tıp raporuna tepki gösterdi. MUSTAFA TÜRK

Önce boynunu daha sonra bileğini kesmiş

HÜSEYİN Başbilen'in ölümüne ilişkin ?intihar' diyen 5 Adli Tıp üyesinin raporunda buna gerekçe olarak ?Başbilen'in bıçak darbesini önce boynuna vurduğu, buna karşın atardamarın kesik almadığı, ardından da sol bileğini kestiğini? belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber