Datça'da 427 kursiyer sertifika sahibi oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Datça Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 22 ayrı branştaki kursu başarıyla tamamlayan 427 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Törene Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray kabaş, Datça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Şahin, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Datça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Şahin, ?Bu yıl Datça'da 107 kurs açtık ve şu an itibariyle 22 tanesi tamamlandı. Bugün kurs bitirme belgelerini alacaklar. Bundan sonra ihtiyaçlar ölçüsünde kurslar açılmaya devam edecek. Yaş sınırlaması olmadan kendi yeteneğine göre herkes istediği kursa katılabilecek. Önemli olan kursa katılarak bir şeyler öğrenmek istemek yeterli olacaktır? dedi.

Belediye Başkanı Şener Tokcan da, ?Kurslara daha çok hanımlar katılıyor. Erkeklerin çok az ilgi göstermesini anlamak mümkün değil. Kadınlar bu kurslara katılarak toplumsallaşma konusunda bir hayli ilerleme sağlıyorlar. Burada bir birleriyle tanışıyorlar daha sonra birbirlerinin evlerine giderek yeni dostluklar oluşturuyorlar. Birbirlerine destek oluyorlar? diye konuştu.

Başarılı kursiyerleri kutlayan Kaymakam Hamdi Üncü ise, ?Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle açılan kurslarda şu anda bin 527 kursiyer eğitim almakta. Bugün kursu bitiren 427 kursiyer belgelerini alacak. Görüldüğü gibi halk eğitimin adı değişti bundan sonra halk eğitimin adı ?Yaşam Boyu Öğrenme' oldu. Datça'da yaşayan yabancılara yönelik kurslar sürüyor. Burada yaşayan yabancıların dilimizi öğrenerek daha kaliteli yaşam sürdürmelerini amaçlıyoruz? şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından düzenlenen 22 ayrı branştaki kursu başarıyla tamamlayan 427 kursiyer sertifikalarını prot0kol üyelerinin elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber