Sahte nüfus cüzdanını 250, diplomayı 500 TL'ye yapmışlar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul mali polisine ulaşan bir ihbar, diploma, nüfus cüzdanı, fatura ve kimlik gibi çok sayıda belgenin sahteciliğinin yapıldığını ortaya çıkardı. Konuyla ilgili gözaltına alınan G.Y.'nin, 25 ayrı sahtecilik kaydının bulunması dikkat çekti. Polis, nüfus cüzdanı için 250, diploma için 500 Tl ücret talep edildiğini tespit etti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ulaşan ihbar üzerine harekete geçen polis, Fatih'te bir iş yerini mercek altına aldı. İş yerinin sürekli kapalı olması ve kapısında satılık ilanı bulunması dikkat çekti. Polis bir süre sonra, iş yerinin büro olarak kullanıldığını ve ihbara konu olan sahtecilik konularının bu ofiste gerçekleştirildiğini belirledi.

İş yerine operasyon düzenleyen polis, 6 bin 400 adet basımı yapılmış, kesimi yapılmamış boş nüfus cüzdanı, 14 adet sahte nüfus cüzdanı, 15 adet sahte sürücü belgesi, 84 adet boş tanzim edilmemiş sahte motorlu araç tescil belgesi, değişik kurum ve kuruluşlara ait 12 sahte mühür, 30 adet boş tanzim edilmemiş diploma kâğıdı, 20 adet boş tanzim edilmemiş lise diploması, 2 adet sahte lisans diploması, 1 adet sahte sağlık lisesi diploması, 1 adet sahte basın kartı, 1 adet boş tanzim edilmemiş polis tanıtım kartı renkli fotokopisi, boş tanzim edilmemiş elektrik ve su faturaları, 1 adet sahte ticari taşıt kullanma belgesi, 1 adet PVC kaplama makinesi, 1 adet numaratör, 2 adet kâğıt kesme makası, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 2 adet renkli yazıcı ele geçirildi.

Sahte belgelerin siparişe göre üretildiği ve farklı ücretler karşılığı isteyene verildiği belirlendi. Operasyonda gözaltına alınan G.Y'nin benzer suçlardan 25 ayrı suç kaydının bulunduğu belirtildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber