Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı Gençlik Çalıştayı düzenlenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı Gençlik Çalıştayı'nı mayıs ayında Ankara'da yapacaklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin Gençlik Profili' araştırmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Bakan Kılıç, mayıs ayında Gençlik Çalıştayı'nı yapacaklarını bildirdi. Ankara Arena'daki çalıştaya 10 bini aşkın gencin katılacağını vurgulayan Kılıç, "Gençlik politikalarını doğrudan gençlerle tartışıp belirliyoruz. Gençlerle hep iletişim içinde olmaya gayret ediyoruz." dedi.

SETA'nın araştırmasının 10 bin 170 genci kapsadığını, bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı araştırma olduğunu vurgulayan Kılıç, bu araştırmada gençliğin elden gitmediğini gördüğünü kaydetti. Hayata geçirecekleri projelerden de bahseden Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu tesislerinde ücretiz ve Türkiye'nin en hızlı internet erişiminin başlayacağını dile getirdi. 182 yeni yurt projesiyle yurtların sayısını artıracaklarını belirten Kılıç, Türkiye'deki spor tesislerinin envanterini çıkardıklarını, bunları halka arz edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber