Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü, deprem mühendisliği bölümü istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, yeni üniversitede tıp ve ziraat fakültesi olmayacağını, ikinci eğitim ve yaz okulu açılmayacağını açıkladı.

Prof. Dr. Ersoy, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Atıcı ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde, üniversitede 9 fakülte olacağını, tıp ve ziraat fakültesi açmayı düşünmediklerini söyledi.

Adana'nın beklentisinin makine, inşaat, bilgisayar, elektrik-elektronik, mimarlık fakültelerini açmayı düşündüklerini belirten Rektör Ersoy, ?Ben üniversitemiz bünyesinde deprem mühendisliği ile iş sağlığı ve güvenliği mühendisliğinin de mutlaka olmasını istiyorum. YÖK ile görüşmelerimiz sürüyor? dedi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yerleşkesi yerinin kendilerine tahsis edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Adem, valilik tarafından hazineye ait bin 728 dekar arazinin tahsis edildiğini söyledi. Ersoy, "Tahsisi yapılan yer hazine arazisi. Çukurova Üniversitesi içerisinde bulunuyor. Tahsis edilen yer, otoban altındaki Yeşil Bulvar ve Kozan Yolu arasında yer alıyor. Burası hazinenin arazisiyken, geçmişte Çukurova Üniversitesi'ne tahsis edilmiş. Valilik emriyle bu arazi bize verildi. Bize tahsis edilen arazinin en fazla yüzde 2,5'ini yapılaşmaya ayıracağız. Yerleşkenin yüzde 95'i yeşil kalacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber