Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi: Halk evde sağlık hizmetinden memnun

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Kuru, Evde Sağlık Hizmetleri Biriminin çalışmalarından yatalak ve hastaneye gitmekte zorluk çeken hastaların memnun olduğunu dile getirdi.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Kuru, evde sağlık hizmetleri bünyesinde hastaneye ulaşamayan hastaları kapsadığını söyledi.

Kuru, ?Hiç bir ücret alınmaksızın yapılan bu hizmette ilk etapta yatağa bağlı, yaşlı veya özürlü hastalar ile psikiyatrik ve onkolojik sağlık sorunları olan hastalar tercih ediliyor. Randevu sistemi ile çalışıyoruz. Ekibimizde şu anda bir doktor, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı görev yapmaktadır. Manavgat ve çevresinde yaklaşık şu anda 70 aileye evde sağlık hizmeti veriyoruz. Son 1 yılda yaklaşık 300 dosya değerlendirilip sonuçlandırıldı. Hastalarımıza muayene, tahlil, tetkik, rehabilitasyon, tıbbi bakım, raporlama gibi hizmetlerin yanı sıra sosyal ve psikolojik destek de veriyoruz. Kaymakamlık, Manavgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve hastalarımızın bağlı bulundukları aile hekimleri ile koordineli bir çalışma içindeyiz. Birim tanındıkça talepler de giderek artıyor. Bu birim için yeni bir hizmet aracı da tahsis etmiş bulunmaktayız? diye konuştu.

Devlet Hastanesi olarak vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarının altını çizen Kuru, ? Vatandaşlarımızın hizmetin ruhuna uygun sağlık sorunlarını imkanlar ölçüsünde onları yormadan ve yerinde çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber