Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 30 aileye düve dağıttı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında, Burdur merkeze bağlı Güneyyayla köyünde 30 aileye 4'er gebe düve dağıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi'nin 3294 sayılı Yasa kapsamındaki kişi ve ailelerin gelir seviyelerini yükseltmeyi, tarım ürünlerini mahallinde değerlendirmeyi ve pazarlamayı, köyden kente göçü önlemeyi amaçladığını anlattı.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise, Burdur'da tarım ve hayvancılığa büyük katkılar sağlandığını, çiftçi ailelerinin gelirini ve süt üretimini artırmak için projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Burdur'da süt besiciliğinin arttırılması için 792 bin 202 TL destek miktarı kullandırıldığını söyleyen Burdur Valisi Süleyman Tapsız, hayvancılığın artırılması için projeler yapıldığını dile getirdi. Burdur'da üretilen süt miktarının yıllık 300 bin tondan fazla olduğunu kaydeden Vali Tapsız, "Amacımız, her evin altında 3-5 inekle süt besiciliğinin yapılması yerine, köyün dışında bir alanda, tüm süt ineklerinin birlikte bakılabileceği toplu alanlar oluşturmak ve daha fazla süt üretimini

gerçekleştirebilmektir" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Güneyyayla'daki 30 aileye 4'er gebe düve, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı tarafından dağıtıldı.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, düve dağıtımının ardından Güneyyayla köyünde gezdi. Güneyyayla köyünde vatandaşlarla görüşen Vali Tapsız, vatandaşların isteklerini dinleyerek uzun süre sohbet etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber