Büro memur sendikaları, neden korktu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2012 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder ile iletilen aşağıdaki ileti, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır

SGK'nın daha önce "Tümünü personele dağıttım" dediği promosyon açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Dün bir gazetede yer alan haberde, 3 milyon TL'lik açık anlaşmanın ve 1 milyon TL'lik de gizli bir anlaşmanın olduğu belirtildi. Buna dair belgeler ise bazı internet sitelerinde yer aldı.

Ancak, kamu kurumlarının üst yöneticilerini ziyaret ederek fotoğraf çektiren ve bu fotoğrafları büyük bir marifetmiş gibi internet sitelerinden yayınlayan, biz bu bürokratlarla her gün oturup kalkıyoruz imajı oluşturmaya çalışan memur sendikaları bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.

Hükümete en yakın görünen Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan, konuyu görmezden geldi.

Ancak, muhalif cephede yer alan Türk Büro Sen Başkanı Fahrettin Yokuş ve BES başkanı Osman Biçer'in suskunluğu bizleri şaşırtmaktadır.

Yayımlanan belgelere göre, dağıtılması gereken promosyonların üçte biri, kurum bürokratlarının temsil giderlerinden karşılayabileceği giderlere harcanmıştır. Akvaryum, gramafon vb. alınmıştır. Hatta trafik cezaları bile ödenmiştir.

Büro memur sendikaları, bu derece açık bir konuda hiçbir girişimde bulumuyorsa, makamların idealleri esir aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Biz üyeler olarak, sendika başkanlarını, haklarımızı savunsun diye seçiyoruz. Ancak anlaşılıyorki, herkesin derdi ve kaygısı farklı...

Yavuz Temdur


Memurlar.net'in Notu: Türk Büro Sen, 16 Mart 2012 tarih ve saat 13:56 itibariyle memurlar.net'e gönderdiği açıklamada, promosyon yolsuzluğu için girişimde bulunduklarını belirtti. Açıklamanın metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber