Sincan'a nakledilen çocuk mahkumların kötü muamele gördüğü iddiası yalanlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 Mart 2012 tarihli Birgün, Günlük Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerinde, "Pozantı İşkenceleri Sincan'da Sürüyor", "Pozantı'dan Sonra Sincan İşkencesi" ve "Pozantı'dan Beter Ederiz" başlıklı haberler ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gereksinim duyulmuştur.

Sincan'a nakledilen çocuklarla görüşmek için 14 Mart 2012 tarihinde, Ankara Barosu Çocuk Hakları Komisyonuna üye 7 Avukat ve 17 Mart 2012 tarihinde de Ankara Barosundan üç avukat Kuruma gelmiş ve çocuklarla görüşmüşlerdir.

Avukatlar yaptıkları görüşmelerden sonra, Kurum yöneticilerine herhangi bir talep ve şikâyet iletmemişlerdir. Bunun yanı sıra nakledilen çocuklar tarafından da, cezaevi yönetimine iletilmiş herhangi bir talep ve sağlık şikâyeti söz konusu değildir.

Pozantı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilen tutuklu çocuklar, 06.03.2012 ve 07.03.2012 tarihlerinde Kuruma getirilmişlerdir. Pozantı cezaevinden çıkışları, Sincan cezaevine girişleri ve kalacakları bölümlere yerleştirilmelerine ilişkin süreçlerin tümü kayıt altına alınmıştır.

Çocukların cezaevine kabul işlemlerinin tamamlanmasından sonra sırasıyla; kurum doktoru, psiko-sosyal servis görevlileri, psikolog, sosyal çalışmacılar ve öğretmenler ile görüştürülmüş ve akabinde de İdare ve Gözlem Kurulu kararı ile odalarına yerleştirilmişlerdir. Çocukların kabulü esnasında dayak atıldığı ve hücreye konulduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Cezaevine giriş ve çıkış yapan tüm tutuklular sağlık kontrolünden geçirilmekte ve sağlık raporu düzenlenmektedir. Bu raporların incelenmesinde, herhangi bir sağlık sorununa rastlanmamıştır.

Parmağı kırıldığı iddia edilen tutuklu H.K, 16.03.2012 tarihinde tahliye edilmiştir. Tahliye tarihinde Sincan F Tipi Devlet Hastanesi Baştabipliği'nden alınan 2012/111 sayılı sağlık raporunda ?vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanılmamıştır? ibaresi yer almaktadır.

Cezaevi savcısının çocuklara "şikâyetlerinizi geri alın" türü bir telkin ve baskısı söz konusu değildir. Pozantı cezaeviyle ilgili olarak yürütülen soruşturma, hem Pozantı hem de Tarsus Başsavcılıklarında devam etmektedir.

Bu haberlerin, gerçeklerden uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberler olduğu açıktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber