Adalet Bakanlığı: Osmaniye cezaevindeki iddialar incelenmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2012 16:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adalet Bakanlığı, Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumun'da halen annesinin yanında kalmakta olan 4 çocuk bulunduğunu ve bu çocuklara iaşe verildiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, bugün bir gazetedeki ''Hangi vicdana sığar'' başlıklı haberde yer alan iddialarla ilgili yapılan açıklamada, Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda halen annesinin yanında kalmakta olan 4 çocuk bulunduğu kaydedildi.

Çocuklara, hükümlü ve tutuklular ile ceza infaz kurumları personelinin iaşe yönetmeliğinin 4. maddesi ve 47 no.lu genelgenin 5. bölümünün 2 fıkrası uyarınca iaşe verildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Verilen iaşeler, kurum tabelasına yazılmaktadır. Bu bağlamda; 19 Mart 2012 gününe ait tabela incelendiğinde, annesinin yanında kalmakta olan çocuklara süt, salam, fındık kreması ve pirinç pilavının verildiği görülmüştür.

Annesiyle kalan çocukların çocuk bezleri de kurumlarımızca temin edilmektedir.

Şu an Osmaniye Cezaevi'nde annelerinin yanında kalan çocuklardan ikisi, kurum aracı ve kadın personel refakatinde sabahları kreşe götürülmekte ve akşamları da kuruma getirilmektedir.''

Adı geçen kurumda KCK terör örgütü ile ilişkilendirilen 13 hükümlü/tutuklunun bulunduğu ifade edilen açıklamada, bunlardan iki kişinin, 14 Mart 2012 tarihinde kuruma verdikleri dilekçede, örgütsel gerekçeler nedeniyle açlık grevine girdiklerini bildirdikleri aktarıldı.

Habere konu ifadelerin, ''Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanan rapor'' şeklinde yansıtıldığı anımsatılan açıklamada, ''Bu doğru değildir. Bunlar, Komisyon üyesi bir milletvekilinin yapmış olduğu açıklamalardır. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kontrolörleri, Osmaniye cezaevine yönelik iddiaların tümünü titizlikle incelemektedirler'' ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber