Dinçer: Eğitim-Sen kapatılmamıştır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendikalarının kapatılması istemiyle açılan davada, yargısal sürecin henüz sonuçlanmadığını, Eğitim-Sen'in kapatılmadığını söyledi.

Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun Eğitim-Sen'in kapatılması istemini reddeden yerel mahkeme kararını esastan bozmasını protesto için Güvenpark'a yürüdü.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, burada yaptığı konuşmada, sendikalarının faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini, hukuksal ve örgütsel anlamda tüm imkanları kullanacaklarını dile getirdi.

Anayasa'nın 90. maddesi göz önüne alındığında, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun Eğitim-Sen davasında verdiği kararın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. ve 11. maddeleri ile açıkça çeliştiğini savunan Dinçer, söz konusu hükümlere göre, sendika dernek ya da siyasi partilerin kapatılması için "yakın tehlike" ve "şiddet" olmak üzere iki ölçüt bulunması gerektiğini belirtti.

Dinçer, "Eğitim-Sen tüzüğünde bu iki öğeyi çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmadığını kaydetti. Dinçer, ihtiyati tedbir kararı talebiyle Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını, 200 bin üyeleri adına tazminat davası açacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber