Orman ve Su işleri Bakanlığı'ndan baharda taşkın alarmı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baharın gelmesiyle birlikte kar sularının eridiğini ve taşkınlara karşı alarm durumuna geçip tüm valilikleri uyardıklarını belirtti.

Bakan Eroğlu, Erzurum'da Devlet Su İşleri (DSİ) Salonu'nda düzenlenen bölgesel basın toplantısında Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerine 2003-2011 yılları arasında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında HES'lere yönelik tepkilere de değinen Bakan Eroğlu, "HES projelerinde vatandaşı asla mağdur etmiyoruz. Canlı hayatın yaşanabilirliğini sürdürmesi için can suyunu bırakıyoruz. Bu konuda ÇET raporu neyi öngörüyorsa bunu uyguluyoruz. Uygulamayan HES'ler kapatılır. Bunu

özellikle vurguluyorum, kapatılır. Erzurum'un Tortum ilçesinde de HES projeleri yürütülmekte. Tortum'da 3 adet gölet projesi yapıp, vatandaşın su ihtiyacını garanti altına alıyoruz" dedi.

Baharın gelmesiyle birlikte diken üstünde olduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Biz şu an alarm durumundayız. Bu sene kış ağır geçti. Çok kar yağdı. Havaların ısınmasıyla bu kar suları taşkınlara neden olabilir. Bu konuda tüm valiliklerimizi uyardık. HES'ler fazla gelen suyun enerjisini alsa fena mı olur. Yabancılar 'su akar siz bakıyorsunuz' hitabını alaylı bir şekilde kullanıyordu. Bunu değiştiriyoruz" diye konuştu.

Toplantının ardından Bakan Eroğlu, DSİ Bölge Müdürlüğü önünde bulunan alana çam ağacı dikti. Bakan Eroğlu, daha sonra karayoluyla Bayburt'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber