Daire Başkanından personele taciz iddiası... Teftiş Kurulu meslekten men cezası istedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Mart 2012 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gümrük'te bu kez taciz skandalı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı karıştıran cinsel taciz iddiası... İddialara göre, Bakanlıkta görevli daire başkanı ve müfettiş olan A.Ş ile. E.Ö, kurumda sözleşmeli olarak çalışan F.G. ve F.E. adlı kadınlara cinsel tacizde bulundu. Daire başkanlarının yanlarında çalışan personeli elle taciz ettikleri, cep telefonlarıyla etek altı görüntülerini çektikleri öne sürüldü.

Taciz iddiası, 2 kadın personelin geçtiğimiz aylarda üstlerine yaptıkları şikayet üzerine ortaya çıktı. Olayın patlak vermesinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, üst düzey bürokratlar için soruşturma başlattı. Teftiş Kurulu Başkanlığı harekete geçti ve 3 ay süren araştırma sonucunda raporunu hazırladı. 2 bürokratın 'meslekten men' edilmesinin istendiği raporda ilginç ayrıntılara da yer verildi.

F.G ve F.E ifadelerinde, 2 bürokratın kendilerine elle, sözle tacizde bulunduklarını ve telefonla etekaltı görüntülerinin çekildiğini belirterek şikayetçi olduklarını söyledi. Mağdurlar, işlerini kaybetmekten korktukları için olayı bir süre gizlediklerini söyledi.

Teftiş Kurulu raporu, gereğinin yapılması için geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiği öğrenildi. Taciz mağduru çalışanların görev yeri de değiştirildi. Bakanlık kaynakları taciz olayını doğrularken 2 bürokratın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildikleri belirtildi. Ufuk TÜRKYILMAZ / İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber