Meclis genel sekreteri: Özel tahsisli lojmanda şahsi giderleri Devlet ödememeli

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mart 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Konut Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak genel sekretere tanınan ayrıcalıkların kaldırılmasını istedi

Genel Sekreter Neziroğlu, "Kendi adıma ısınma, elektrik, kablolu TV, su, gaz, telefon ve yönetmelikte sayılan benzeri diğer giderlerin devlet tarafından karşılanmasını doğru bulmuyorum." dedi. Neziroğlu, perşembe günü yapılacak TBMM Başkanlık Divanı'nda konuyu gündeme getirerek yönetmeliğin değiştirilmesini teklif edeceğini söyledi.

Konuta kira ödeyen Genel Sekreter Neziroğlu, atandıktan bu yana, yasal olarak Meclis'in ödeme yükümlülüğünde bulunmasına rağmen söz konusu giderleri kendi bütçesinden karşıladığını ifade etti. Neziroğlu, kişisel tutumuna devam edeceğini belirtmekle birlikte, kamunun özel giderleri karşılamasına son vermesini sağlamak üzere, yönetmelikte de değişiklik yapılarak uygulamanın dayanağının ortadan kaldırılması düşüncesinde. TBMM Konut Yönetmeliği gereği Meclis'te sadece TBMM başkanı ve genel sekreter için 'özel tahsisli' konut hakkı bulunuyor. Özel tahsisli konutların ısınma giderleri, demirbaş giderleri, elektrik, kablolu TV, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, aşçı, bahçıvan ve benzeri giderleri ile her türlü işletme, bakım ve onarım giderleri TBMM Başkanlığı bütçesinden karşılanıyor. Kamu Konutları Yönetmeliği'ne göre ise yüksek yargı başkanları, müsteşar, vali, kaymakam, emniyet genel müdürü, Genelkurmay başkanı, Diyanet İşleri başkanı, Merkez Bankası başkanı özel tahsisli konutlarda oturuyor. Kanunda temsil özelliği olan makam sahiplerine tahsis edilen konutlar, özel nitelikli konutlar olarak adlandırılıyor. 'Özel tahsisli' konutlarının, her türlü işletme, bakım ve onarım giderleri kamu kurumlarının bütçesinden karşılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber