28 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 28 Mart 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşecek, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ile bir araya gelecek, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak. Erdoğan'a İran ziyaretinde eşlik eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İran Sanayi Madencilik ve Ticaret Bakanı Mehdi Gazanferi ile görüşecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'te zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 11.00'de bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, saat 12.00'de Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ni kabul edecek.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan saat 11.30'da, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural saat 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.30'da Feshane Uluslararası Kültür Merkezi'nde "İstanbul'da Hatay Günleri" etkinliğine, saat 11.30'da AB Bakanlığı İstanbul Ofisi'nde Karadeniz Havzası'nda Sınır Ötesi İşbirliği programlarına katılacak, saat 16.30'da Cenevre Üniversitesi'nden öğrencilerle bir araya gelecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 15.00'da Turgut Özal Üniversitesi Münazara ve Diplomasi Kulübünün gerçekleştireceği "Kadına Şiddet" konulu konferansa katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 10.45'te Küba'nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcıon'u, saat 11.30'da Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojeviç'i kabul edecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 14.00'da Ankara Ticaret Odası'nın aylık olağan meclis toplantısına katılacak.

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 07.30'da beraberindeki heyetle iki günlük resmi ziyaret için Lübnan'a gidecek.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Rixos Downtown Otel'de saat 09.00'da Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Bahar Toplantısı'na katılacak, saat 15.30'da Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde Kadın Çiftçiler 9. Bilgi ve Proje Yarışması'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10.00'da ağabeyi vefat eden eski CHP Milletvekili Eşref Erdem'e Haymana'da taziye ziyaretinde bulunacak, saat 18.00'da parti genel merkezinde "İslam Düşüncesi ve Demokrasi Kuramı Bağlamında Özgürlük ve Adalet" konulu konferansa katılacak.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 12.30'da Çukurağa Sofrası'nda Ankara temsilcilerine yemek verecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, saat 15.00'te İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonu'nda ''Ekonomi ve Finans Dünyasındaki Son Gelişmeler Işığında Bankacılık Reel Sektör İlişkileri'' konulu mart ayı meclis toplantısına konuk olacak.

- ABD'nin Ankara Büyükelçi Francis Ricciardone, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 09.00'da, MIT Üniversitesi'nin girişimcilik etkinliği kapsamında düzenlenecek MIT Global Startup Workshop'un açılışına katılacak.

- İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Joe Costello, İstanbul'da The Ritz Carlton Oteli'nde saat 12.45'te gazetecilerle bir araya gelecek.

- "2012 Yılı Çevre Altyapı Yatırım Projeleri Açılış Töreni" saat 11.30'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, saat 11.00'da SETA tarafından gerçekleştirilecek "Uluslararası Öğrenci Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

- Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, saat 09.45'te ASO meclis toplantısında konuşacak.

- Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, saat 12.30'da Bilkent Üniversitesi Merkez Kütüphane'de "Klasik Müzik Dinletisi" gerçekleştirilecek.

- Liseliler Meydanı İnisiyatifi ve Özgür Lise üyeleri, saat 16.30'da Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

- Anfaş CityExpo 3. Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve 3. Yerel Yönetimler Sempozyumu açılışı yapılacak.

- Denizli'nin ev sahipliği yapacağı Türk Dünyası Kültür Şenlikleri saat 15.00'te başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Türkiye Spor Yazarları Derneği saat 10.00'da TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i İstinye'deki binada ziyaret edecek.

- Beşiktaş'ın yeni yönetimi saat 16.00'da ilk yönetim kurulu toplantısını Akaretler'de bulunan kulüp binasında gerçekleştirecek.

- Fenerbahçe Trabzonspor maçı hazırlıklarını saat 18.00'de basına açık yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş Samsunspor maçı hazırlıklarına saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray Orduspor maçı hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yarın saat 12.00'de yapacağı antrenmanla devam edecek.

- Kadınlar Euroleague sekizli finalinde Fenerbahçe - Beretta Familia (İtalya) saat 18.00'de, Rivas Ecopolis (İspanya) - Galatasaray saat 20.45'de karşı karşıya gelecek.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran temasları takip ediliyor. Erdoğan, temaslarının ilk günü İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile bir araya gelecek. Daha sona Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak olan Başbakan, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşecek.

12 Eylül davasına delil olan günlükleri çalındı (Özel)

Balıkesir eski Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Ulu'nun (52) 1980 darbesinin ardından 11 yıl boyunca cezaevinde tuttuğu ve 12 Eylül davasına delil olan günlükleri çalındı. Ulu, işyerine giren hırsızların 150 yıllık antika saatlere dokunmadığını, ancak içinde önemli belgelerin bulunduğu bilgisayar ile bir kamerayı çaldığını söyledi. Ulu, "İnşallah normal bir hırsızdır ve belgelerime kavuşurum. Bu açıklamanın ardından böyle bir hırsızlık olayının yaşanması bizi düşündürdü.? dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'İstanbul'da Hatay günleri' etkinliğine katılacak. (10.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği 2012 Bahar Toplantısı'na katılıyor. (09.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ordu'da, 'Karadeniz Kitap Fuarı' ile çeşitli sergilerin açılışını yapacak, Ordu Devlet Tiyatrosu sahnesinin açılışına katılacak. (16.00-19.30)

12 Eylül'ü Yargılama Platformu, 4 Nisan'da başlayacak 12 Eylül davasıyla ilgili İzmir Buca Cezaevi önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak 'teknoloji merkezi' için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı arasında Malta Köşkü'nde hibe sözleşmesi imzalanacak. (14.00)

KESK üyeleri, 4+4+4 düzenlemesini protesto etmek için Ankara'da eylem yapmaya hazırlanıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve Dünya Folklor Festivalleri Birliği Başkanı Dr. Udomsak Sakmungvong'u arı ayrı kabul edecek.

Irak askerleri tarafından 28 Mart 1991 tarihinde Kerkük ile Erbil arasındaki Altınköprü kasabasında öldürülen yüze yakın Türkmen için anma töreni düzenlenecek.

Suriye'deki gelişmeler izleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, İstanbul'da Nisan başında düzenlenecek Suriye'nin Dostları Konferansı için davet aldıklarını, ancak toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

SPOR

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de pazar günü sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek. (18.00)

Ligin 33. haftasında Antalyaspor ile karşılaşacak olan Bursaspor'da iki futbolcu basın toplantısı düzenleyecek. (15.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber