Öğretim üyesini bıçaklayan öğrenciye 7 yıl 4 ay hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2012 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kendisini sınav yapmadığı gerekçesiyle tartıştığı öğretim üyesini bıçakla ağır yaralayan öğrenci, 7 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selman Özev ile bıçakla yaralanan öğretim üyesi Ersin Uğurkan katılmadı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Yusuf Ali Çelik, daha önceki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın beraatini istedi.

Müşteki avukatı Neşe Sarıer de sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığın müştekiyi kamu görevi nedeni ile öldürmeye teşebbüs ettiğine hükmederek, sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Olay öncesi müştekinin hakaret etmesini haksız tahrik sayan mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 7 yıl 4 aya indirdi.

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Selman Özev, 28 Ocak 2010'da geç geldiği sınava tekrar girmek için öğretim üyesi Ersin Uğurkan ile görüşmüş, bu sırada çıkan tartışmada Özev, Uğurkan'ı bıçakla ağır yaralamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber