TBMM Kit Komisyonu'nda e-posta gerginliği...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM KİT Komisyonu'nda, THY A.O'nun hesaplarının görüşülmesi sırasında, THY Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topcu'nun bazı kamu görevlileri ile işadamlarına ihale bilgileri içeren e-posta gönderdiğinin ortaya çıkması tartışmalara neden oldu.

THY A.O'nun 2002-2003 yılı bütçe ve hesapları, TBMM KİT Komisyonu'nda genel görüşe sunuldu. Hesapların görüşülmesi sırasında AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Topcu'nun e-posta adresinden, bir milletvekili, bir gazeteci, bazı kamu görevlileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 40 kişiye gönderilen ve THY tarafından 19 Nisan - 25 Mayıs 2004 tarihleri arasında açılan ihalelerle ilgili bilgileri içeren notu gündeme getirdi.

Konuya açıklık getirmek isteyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in "Bütün ihaleler; davul, zurna ile ihale edilir" sözü komisyon üyelerince tepkilere neden oldu. Komisyon, bu nedenle çalışmalarına bir süre ara verdi.

AK Parti'li Albayrak'ın, e-posta ile ilgili araştırma açılması için verdiği önerge, 5'e karşı 11 oyla reddedildi. Karlıtekin, "Bütün ihale duyurularını elimizden geldikçe eşe, dosta gönderiyoruz. böylece varsa ihale mafyasının kafasını kırıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber