AK Parti-MHP Kuran dersi operasyonu/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mart 2012 07:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis Genel Kurulu'nda kavgalı geçen 4+4+4 teklifinin dünkü üçüncü gün görüşmeleri, AK Parti ile MHP arasındaki ?önerge savaşı?na sahne oldu.

MHP, seçmeli dersleri bakanlık kararına bırakan teklife, ?Kuran-ı Kerim ve tefsiri? ile ?Peygamberin hayatından örnekler ve ilmihal bilgileri? derslerinin açıkça yazılması için önerge verdi. MHP, imam hatiplerin orta bölümünün açılacağının da yine teklifte açıkça yazılmasını önerdi. MHP'nin bu girişimi için önce, ?Buna gerek yok, teklif zaten bunları seçmeli ders olarak belirleme yetkisini Bakanlığa veriyor? diyen Ak Parti daha sonra ?seçmene anlatamayız? gerekçesiyle fikir değiştirdi. İktidar partisi, ?Kuran-ı Kerim ve Peygamberin Hayatı?nın seçmeli ders olarak teklife eklenmesine ilişkin değişiklik önergesi hazırladı. Ak Parti'nin bu önergesinde, imam hatiplerin orta bölümünün açılacağı da yine açıkça yazıldı. Ak Parti yöneticileri bu önerge operasyonunun gerekçesi için, ?MHP'nin amacı, ?Bakın biz Kuran dersi ile imam hatiplerin orta bölümünün açılmasını önerdik ama reddettiler' demek, böyle bir şeye izin vermemiz düşünülemez? dediler.

Alkışlarla kabul edildi

MHP'nin önergesi, AK Partililer tarafından reddedildi. Ancak bazı AK Partililerin evet oyu verdiği gözlendi. Ak Parti'nin önergesiyse MHP'lilerin de desteğiyle alkışlarla kabul edildi.

Önergenin kabul edilmesinin ardından AK Partili vekillerden bazıları birbirlerine sarıldılar. Ordu Milletvekili İhsan Şener ile İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise ?çak? yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber