Polisin hızı, emeklinin 60 bin lirasını kurtardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan emekli Tevfik Yüceler, dolandırıcılara kaptırdığı 60 bin lirayı polisin hızı sayesinde kurtardı.

Emekli Tevfik Yüceler'i telefonla arayan bir kişi kendisini Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttı. Yüceler'e banka hesaplarının terör örgütü PKK ile ilişkili olduğunu söyledi. Yüceler'in itiraz etmesi üzerine, sahte savcı hesaplarının PKK tarafından ele geçirildiğini söyleyip, soruşturma kapsamında, verilecek hesaba 60 bin lira yatırmasını istedi. Sahte savcı aksi halde Yüceler'in hesabından PKK'ya para aktarıldığı için Diyarbakır Cezaevi'ne konulacağını belirtti.

Yüceler, evdeki ziynet eşyasını kuyumcuda bozdurup eksik kalan parayı da komşularından ödünç aldı. 60 bin lirayı tamamlayarak Develi'deki posta işletmesine giderek belirtilen hesaba parayı yatırdı. Sahte savcı, parayı yatırdıktan sonra Yüceler'e önce nüfus müdürlüğüne ardından da ilçe adliyesine gitmesini istedi. Daha sonra dolandırıldığını anlatan şahıs polise şikayetçi oldu. Develi İlçe Emniyet Amirliği, şahsın şikayeti üzerine yapılan çalışmada dolandırıcıların Şanlıurfa'dan aradıkları belirlendi.

Şanlıurfa Emniyeti ile yapılan görüşmeler üzerine, PTT şubesindeki hesap donduruldu ve şubeye para çekmek için gelen sahte savcı R.Ö. polis tarafından yakalandı. Ayrıca şahısla birlikte telefonla dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Ali K., Yakup S., Halil A., Mehmet A., Ramazan A., Ramazan Ç. ve Halil E. de gözaltına alındı. Bu kişilerin evleri ile kullandıkları hesaplarda bulunan 168 bin 705 liraya da el konuldu.

Parasını kurtaran emekli vatandaş, polise teşekkür ederek bu şekilde telefonla arayan dolandırıcılara kimsenin inanmamasını ve hemen polise gitmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber