Öldürülen 15 Kadın PKK'lının öfkesi telsize yansıdı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Mart 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt ve Bitlis ilçesi kırsalında 15 kadın teröristin öldürüldüğü operasyonda, erkek teröristlerin kadınları bırakıp kaçtığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından Kandil'de yaşanan kadın-erkek terörist kavgası telsiz konuşmalarına da yansıdı. Bir kadın terörist, erkeklere "Siz birer korkak mirîşksiniz (tavuk)" dedi. Siirt'in Baykan ile Bitlis'in Hizan ilçesi sınırında bulunan Çeltikli köyü kırsalında, güvenlik güçlerinin 24 Mart'ta düzenlediği operasyonda 15 kadın terörist öldürüldü. Bu teröristler arasında, kadın kolunun konsey üyesi olan 'Arjin Garzan' kod adlı Leyla Altan da yer aldı. Çatışmada bir grup erkek teröristin kadınları bırakıp kaçtığı ortaya çıktı. Operasyondan 3 gün sonra, 27 Mart'ta kaydedilen telsiz konuşması ise Kandil'de kadınerkek terörist kavgası çıktığını ortaya koydu. Saat 22.15'de kaydedilen ve Kandil'de kadın teröristlerin bulunduğu Harun kampından yapıldığı belirlenen telsiz konuşması şöyle: n Ez (Ben) Dicle.

Ez Zılar.

Ez Varşin.

Ez Berfin.

Ez Ruha.

Ez Dilan.

(Kandildeki Ana telsiz) Roj : İzinsiz konuşmayın.

Ez Nalin.

Ez Helin.

Ez Derya. -Roj: Sesim geliyor mu hevaller? İzinsiz konuşmayın

Ez Roza. Kadın teröristler daha sonra aynı kod isimleriyle şunları söyledi:

Garzan'dan kaçan yoldaşlar siz birer korkak mirîşksiniz (tavuk)

Kısa süreli zılgıt sesinden sonra... Erkek teröristlerin ana karargah komutanı Sofi Nurettin'in telsiz kodu olan Rüstem: Koma Bejan (Zozan Çevik telsiz kodu) diyerek kadın teröristlerin ana karargah komutanı olan Zozan Çevik'e sesleniyor:

Rüstem: Rüstem konuşuyor Kome Bejan. Bir süre ses gelmiyor. Bunun üzerine Rüstem telsiz kodu, kadın teröristlerin genel komutanı Şafak Malazgirt'e sesleniyor.

Rüstem: Şafak Malazgirt. Ses gelmiyor.

Rüstem: Beni duyduğunuzu biliyorum. Bu davranıştan siz sorumlusunuz. Bunları benim karşıma getireceksiniz. Yine zılgıt çekiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber