Emekli matematik öğretmeni 29 ülkeye hasta yatağı ihraç ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta emekli matematik öğretmeni Yüksel Aras'ın 4 oğluyla kurduğu fabrikada, sağlık alanında kullanılan elektronik hasta yatakları üretilerek, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Sivas Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Dekoline-Ofisline-Nitrocare fabrikasında ofis ürünleri başta olmak üzere birçok mobilya malzemesi ve sağlık malzemeleri üretiliyor. Fabrikada, sağlık alanında kullanılan elektronik hasta yatakları, karyola, muayene masası, ameliyat masaları, sedyeler ve diğer malzemeler üretilerek, dünyanın birçok ülkesinin sağlık malzemesi ihtiyacına cevap veriliyor.

Fabrikanın sahibi Yüksel Aras, öz kaynaklarıyla kurdukları fabrikalarında hastane yatağı başta olmak üzere, hasta sedyeleri gibi metale dayalı, projeli her türlü işi rahatlıkla yapabildiklerini belirtti.

Ürettikleri hastane yataklarıyla 29 ülkeye ihracat yapar duruma geldiklerini anlatan Aras, bu ülkeler arasında ABD, Almanya, Venezuela, İran, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Dubai, Mısır, Nijerya ve Libya'nın da bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de bu alanda boşluk olduğunu gördükleri için hasta yatağı yapımına başladıklarını anlatan Aras ''Bu boşluğu doldurabilmek için ilk yaptığımız iş hastane karyolalarıdır, sedyelerdir, ilaç arabalarıdır. Yani bunlarda da iyi bir noktadayız. Yıllardan beri bunları Almanya'dan ithal edip getirirken, şimdi Almanya bizden ithal edip, götürüyor. Ne güzel bir şey değil mi?'' dedi.

Dışarıdan ürün alarak montaj yapan firma olmadıklarını, her türlü yedek parçayı kendilerinin ürettiğini anlatan Aras, hasta yataklarının sadece motorlarını yurt dışından aldıklarını söyledi.

-''Türklerin hasta ziyaretine uygun yatak ürettik''-

Aras, ürünlerinin tamamının kalite belgesi bulunduğunu, Türk standartlarına uygunluğunun yanında Avrupa standartlarına uygun olarak üretim yaptıklarını belirtti. Dünya standartlarında bir hasta karyolasının taşıma gücünün 180 kilogram olduğuna işaret eden Aras, bu standardın üzerinde hasta yatağı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Biz bunu değiştirdik. Biz Türk milleti olarak hasta ziyaretlerine gittiğimiz zaman hastaya yakın olmazsak, yakın durmazsak sanki ziyaret edilmemiş gibi oluyor. Dolayısıyla bir hasta karyolasının üzerine 4 kişi, 5 kişi birden oturmuş, hastayı araya almışlar. Biraz hatalı bir iş ama hasta karyolasına yük geliyor. Biz bunu düşünerek gerçekten dünya standardının üzerine çıktık. 5 tane hasta refakatçisini de hastanın üzerine oturuyormuş gibi kabul ederek, bunların taşıma gücünü, gövde malzemelerinin dayanıklığını buna göre hasta yatağını dizayn yaptık.''

Aras, kısa sürede birçok kıtaya ihracat yapan bir firma haline geldiklerini, iş arayan değil, aranan firma olabilmek için çaba gösterdiklerini belirterek, ''Türkler bir defa akıllı çalışkan ve becerikli insanlar. Ben dilerim ki devletimiz bu insanların önününü biraz açabilsin, biraz yardımcı olsun. Yardımcı olduktan sonra Türk insanın yapmayacağı hiçbir şey yoktur. Ben emekli bir öğretmenim. Öncelikle mesleğime 25 yıl hizmet etmekle gurur duyuyorum. Çocuklarımı oradan aldığım maaşlarla okuttum, bu hale getirdim. Ama şimdi keşke biraz daha yaşım genç olsaydım, biraz daha dünyayı tanıma imkanım olsaydı daha fazla ülkeye ürün yapma şansımız olacaktı'' dedi.

-''Türkiye'nin gelişebilmesi için ihracat şart, üretim şart''-

''Yüksel Aras'ın, şirketin kazanması değil, ülkenin büyük bir ülke olduğunu dışarıya tanıtmış olmamız önemli'' diyen Aras, şunları kaydetti:

''Ülkemize dışarıdan para getirmiş olmamız en önemli konulardan birisidir. Yani insanlar sadece kendine göre dar çevre içerisinde küçük bir çember içerisinde ticaret yaparlarsa bunlardan bir şey elde edemezler. Önemli olan konu dışarıdaki kaynağı içeriye getirmek. Dolayısıyla zenginleşme olayımız budur. Yoksa sadece siz getirmişsiniz, Sivas'ta yap Sivas'a sat, benim cebimden oraya, onun cebinden bana gelmeyle Türkiye ilerlemez. Türkiye'nin gelişebilmesi için ihracat şart, üretim şart.''

Ulaş, firmanın kalite yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi, iş sağlığı güvenliği yönetim sistemi gibi belgeleri bulunduğunu, Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan 37 AB ülkesinin oluşturduğu birlikten alınan bir belgeye de sahip olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber