Öğretmenler, memur zamlarının 15 Mayıs'a yetişmesini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ocak ayından beri zam alamayan memurların maaş zamlarının 15 Mayıs'a yetiştirilmesini istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Avcı, memurların zamlı maaşlarına, 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere, her ay için kamu alacaklarına uygulanan gecikme bedeli oranında telafi artışı eklenmesi gerektiğini bildirdi. Avcı, ?666 sayılı kanun hükmünde kararname ile 'eşit işe eşit ücret' düzenlemesine giden hükümet, öğretmenler başta olmak üzere kimi kamu çalışanın ek ödeme oranlarında iyileştirmelere gitmeyerek mağdur etmişti. Ortalama bin 775 TL maaş ile öğretmenler kamuda en düşük ücret alan kesim haline getirildi. Öğretmenlere 500 TL ek ödeme verilmesini istiyoruz. Eğitim çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının geliştirilmesi gerekiyor. Milli eğitimimizde yapılan nitelikli reform ve elzem haline gelmiş devrimlerin eğitim sistemimize verim ve başarı kazandırması için eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi ve motive edilmesi gerekiyor.? dedi.

"SENDİKA YASASI İLO NORMLARINI TAŞIMALI"

Kamu Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası'nın beklentilerine cevap vermediğini söyleyen Gürkan Avcı, ?İLO sözleşmelerine, Avrupa Sosyal Şartı'na imza atan Türkiye'nin sendika yasasını bu haliyle uluslar arası alanda savunması ve izah etmesi mümkün görülmemektedir. Türkiye küresel aktör ve bölgesel güç olacaksa her türlü hak ve özgürlüklerin merkezi olma zorunluluğunu unutmamalıdır. Biz Emekliler, çiftçiler, gençlik ve yargı sendikalarının önündeki engellerin de kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Biz, İLO normlarında bir Toplu Sözleşme yasası yanı sıra memurlara grev ve siyaset hakkının da verilmesini istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber