Ağır ceza üyesine 15 milyar rüşvet mi olur?

Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski hakim avukata rüşvet vermekten yargılanan işadamı Yusuf Bayrak, "Bir ağır ceza mahkemesi üyesine 15 milyar lira rüşvet verilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır" dedi.

Eski Hakim Selami Bereket'in "rüşvet almak", Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu'nun oğlu Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun "rüşvete aracılık etmek" ve işadamı Yusuf Bayrak'ın da "rüşvet vermek" suçundan Yargıtay'da yargılanmalarına devam edildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları katıldı. Oğlu yargılandığı için duruşmadan çekilen Hayrettin Cevheroğlu'nun yerine heyete, aynı dairenin üyesi İhsan Akçin, başkanlık etti.

Bolu Dağı operasyonu davası kapsamında tutuklu bulunan ve bugünkü duruşmaya getirilen sanık Yusuf Bayrak, savunmasında Yargıtay'ın, yargının en yüksek noktası olduğunu ifade ederek, burada bulunmaktan memnun olduğunu söyledi.

'15 milyar lira rüşvet mi olur?'

Bolu'da ticaretle uğraştığını ve saygın bir işadamı olduğunu kaydeden Bayrak, ticari kariyerini etkilemek ve itibarını zedelemek için linç kampanyası başlatıldığını savundu. Bu dava kapsamında mahkemeyi etkilemek için rüşvet verdiğinin iddia edildiğini savunan Bayrak, rüşvet iddialarını kabul etmediğini söyledi.

Bayrak, Bolu'daki davada Cevheroğlu'nun kendisinin avukatı, sözü edilen 15 milyar liranın da avukatlık ücreti olduğunu kaydetti. Bayrak, "Bir ağır ceza mahkemesi üyesine 15 milyar lira rüşvet verilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır" dedi.

Bayrak, rüşvet iddialarını reddetti

Avukatının, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı'nın oğlu olduğunu bilmediğini ifade eden Bayrak, bunu gazetelerden öğrendiğini kaydederek, Selami Bereket'i tanımadığını, kimseye rüşvet vermediğini, suçsuz olduğunu ve beraatini istediğini söyledi. Sanık Yusuf Bayrak'ın avukatı Nedim Gülek, müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Daireye başkanlık eden İhsan Akçin, Bayrak'ın duruşmalardan vareste tutulmasına ve yazılan müzekkerelere cevap verilmesine karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber