Bağ-Kur maaş ödemeleri PTT'den yapılacak...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bağ-Kur maaş ödemelerinin PTT merkez ve şubelerinden yapılması konusundaki görüşmelerin son aşamaya geldiğini açıkladı. Bakan Yıldırım, PTT merkez ve şubelerinden prim tahsilatlarının yapılması konusunun da değerlendirileceğini bildirdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün, özellikle banka şubesi olmayan yerlerde bulunan PTT Bank şubelerinden Bağ-Kur işlemleriyle Ziraat Bankası'na ait işlemlerin yapılamaması nedeniyle köylülerin mağduriyetlerin giderilip giderilemeyeceği yönündeki soru önergesini cevaplandıran Yıldırım, bu konuda bir çalışma yapıldığını kaydetti. Özel bankaların karlılığa elverişli olmayan küçük yerleşim birimlerine yatırım yapmaması, Ziraat Bankası'nın da küçülme politikası sonucunda kırsam kesimden çekilmesinin PTT Genel Müdürlüğü'nü kamu menfaati adına yeni arayışlara yönelttiğini belirten Bakan Yıldırım, bankaların ulaşamadığı yerleşim birimlerindeki vatandaşlara, otomasyona açık PTT işyerleri aracılığıyla parasal hizmet sunmak ve sosyal faydayı arttırmak için 3 Mart 2004 tarihinde PTT Bank'ın hayata geçirildiğini hatırlattı.

2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü ile toplam 4 banka arasında anlaşma yapıldığını, 2004 yılında ise bu sayının 3 katına çıkartıldığını ifade eden Yıldırım, Finansbank, Denizbank, Dışbank, Koçbank, Garanti Bankası, Alternatif Bank, Citibank, Yapı Kredi Bankası, Kredi ve Kalkınma Bankası, Vakıfbank, Akbank gibi banka ve finans kuruluşları ile işbirliğine gidildiğini belirtti. Banka ve finans kuruluşlarının yanı sıra diğer pek çok kamu ve özel kurumla da yapılan anlaşmalar sonucunda PTT merkez ve şubelerinin, toplam 52 kuruluşun tahsilat merkezi konumuna ulaştığını dile getirdi. Yıldırım, bu bağlamda PTT Genel Müdürlüğü ile diğer kurumlar arasında yapılan protokoller çerçevesinde bugün için otomasyona açık toplam 2 bin 77 işyerinde vatandaşa parasal işlem sunulduğunu kaydetti. Pek çok bankayla anlaşma yapan PTT'nin, Ziraat Bankası ile de görüşmelerde bulunduğunu, ancak bu yönde bir sözleşme yapılamadığını bildiren Yıldırım, ancak Ziraat Bankası ile Ziraat Bankası olmayan yerlerde üçlü anlaşma sonucu emekli maaşlarının PTT Merkez ve şubelerinden ödendiğini vurguladı. Yıldırım, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'na ait ödemelerin PTT işyerleri aracılığıyla ödenmesi için Ziraat Bankası'nın da dahil olduğu üçlü bir anlaşma imzalandığını anımsatarak, "Talep olunması halinde PTT Genel Müdürlüğü, Ziraat Bankası ve diğer hizmetler için de anlaşma yapılabilecektir. Bağ-Kur maaş ödemelerinin PTT merkez ve şubelerinden yapılması konusundaki görüşmeler son aşamaya gelmiş olup, prim tahsilatlarının da yapılması konusu değerlendirilecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber