Erdoğan: Kur'an kurslarına karşı çıkılır mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'de insanların hassasiyetleri üzerinde kimsenin oynamaması gerektiğini belirterek, "Bir tarafta Mescid-i Aksa'da el bağlayacaksın namaza duracaksın, öbür tarafta geleceksin Kur'an'ın öğrenilmesine karşı çıkacaksın. Bunun anlaşılır bir yanı yok" dedi.

AA-Birlik Vakfı'nın kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle düzenlenen "Sivilleşme ve Demokratikleşme" konulu toplantıda konuşan Erdoğan, demokratikleşme yolunda Türkiye'nin tarihi adımlar attığını, fakat mevcut alışkanlıkların bulunduğunu, bunların da aşılması gerektiğini belirterek, ülkede zaman zaman farklı sesler, farklı yaklaşımlar çıkabileceğini kaydetti.

Hatalı çıkışları olgunlukla karşılamak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenmek istenen Ermeni soykırımı konusundaki toplantıyı hatırlatarak, "Bunlardan asla çekinmemeliyiz. Bırakalım herkesin ne söyleyeceğini, ne söylediğini görelim. Onlar söyledikten sonra biz de ne söyleyeceksek söyleyelim. Şunu unutmayalım; düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmamalı, bundan çekinmemelidir" diye konuştu.

"Rahat olalım, rahat düşünelim, rahat konuşalım. Aksi takdirde tabuların çatıştığı bir dünya kurarsınız ki, biz tabuların çatıştığı dünyadan bıktık" diye konuşan Erdoğan, "Avrupa Birliği (AB) ile ilgili kesimlerin bu tür tartışmaların üzerine balıklama atladığını, onların yaklaşımlarını da doğru bulmadıklarını" dile getirdi. Erdoğan, "Bu tür kesimlerin derdinin Türkiye'ye nasıl başka faturalar çıkarabiliriz" olduğunu söyledi.

"Meclisten çıkan yasayı kalkıp bir yere yönlendirmek, 'bu Kur'an kursları ile alakalı' demek yanlışın ta kendisidir" diye konuşan Erdoğan, "Halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de, kalkıp da kendi dininin kitabını öğrenmeye yönelen insanlara veya öğrenmek isteyenlere (burada bizce bir zorlama yok) mani olacak adımlar atmanın yanlış olduğunu ifade etmek isterim. Bu konuda yanlış yaklaşım içerisinde olanlara mesajımdır; bunu kalkıp da herhangi bir terör örgütünün aracı olarak değerlendirme yanlışına girmek, bu ülkede Müslümanlara saygısızlıktır. Hiçbir zaman bu ülkede Kur'an'ını öğrenmeyi bir terör örgütü için araç olarak, bir istismar aracı olarak değerlendirme yanlışına giremezsiniz. Girdiğiniz anda bu millet sizi affetmez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber