Sağlık Bakanlığı müsteşarının Devleti yönetme biçimi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neredeyse her iktidar döneminde, ?Siyasi otoriteden güç alan bürokratların astlarına karşı yaptıkları haksızlıklara? tanık olduk. Bürokrasi, bazen siyasi otorite, bazen kişisel egolar, bazen de Kanun Hükmündeki Kararnameleri kullanarak yıllarca devlete hizmet etmiş memurlarının üzerine nükleer başlıklı füzeler yağdırdılar.Yazılı olmayan kural bu iktidar döneminde de değişmedi.

Anlatayım;

Dr. Nihat Tosun Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimiyken aynı hastanenin şefi olan Dr. Hasan Yıldırım'la arası bozulur.

Tosun bir süre sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın emriyle Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanınca başhekimliği döneminde kavga ettiği Dr. Hasan Yıldırım için çile günleri başlar.

Doktor Hasan Yıldırım önce açığa alınır. Müfettiş raporları Yıldırım'ı haklı bulunca Yıldırım görevine iade edilir ama bu sefer de Ankara Onkoloji Hastanesi'ne tayini çıkartılır. Bununla yetinilmez ve kliniğinde 20 olan yatak sayısı 10'a düşürülür!

Bitmedi!

Yıldırım'ın ameliyat ettiği hastaların tamamı telefonla aranarak Doktor Yıldırım'a ait bir şikayetleri olup/olmadığı ısrarla sorulur. 2,5 sene boyunca Dr. Yıldırım'dan hiçbir şikâyeti olmayan bir hasta aniden, ?Evet, şikâyetçiyim? der.

Sözün özü; Dr. Hasan Yıldırım'a hem bakanlık, hem de çalıştığı hastane yetkilileri tarafından tam bir cehennem azabı yaşatılıyor.

Buradan bakanlık yetkililerine sesleniyorum;

Hasan Yıldırım'ın bir suçu varsa bunların ortaya çıkarılması sizin göreviniz. Bunu da sonuna kadar yapın ama şimdiye kadar yapılan uygulamalara bakıldığında buram buram kişisel husumet kokuyor.

Bakanlık her şeyi bu kadar araştırmaya meraklıysa onlara önerim; hastanede kliniklerle iletişim kuracak asansör dahi yokken tanesi 4-5 milyon dolara ameliyat robotu almak neyin nesi diye baksınlar. Bu robotların ödeneğinin Hudutlar Sahiller Genel Müdürlüğü'nden karşılandığı da konuşuluyor. Nasıl, kaça, kimden ve niye? Bitmedi!

Talat Atilla/ Turktime

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber