Baz istasyonları ve elektromanyetik kirlilik paneli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, Çukurova Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği panel yarın Adana'da yapılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Çukurova Üniversitesi iş birliğinde 'Baz istasyonları ve elektromanyetik kirlilik, güvenli internet' konulu panel düzenleneceği bildirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Mersin Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, yaptığı açıklamada, elektronik haberleşme sektöründe son yıllarda dünyada önemli değişiklikler meydana geldiğini, 'Bilgi Çağı' olarak adlandırılan bu dönemde Türkiye'nin de değişim sürecine hızlı bir şekilde dahil olduğunu söyledi. Yılmaz, bu dönemde geleneksel sesli haberleşme yöntemlerinin yanı sıra veri ve görüntü hizmetlerinde de artış yaşandığını, özellikle mobil iletişim hizmetlerindeki gelişmelerin ön plana çıktığını vurguladı. Büyüyen ekonominin en önemli itici güçlerinden biri olan Türkiye Elektronik Haberleşme sektöründe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olarak her geçen gün yenilikçi hizmetler ve artan rekabet ortamında tüketici refahını arttırmak üzere çalışmalar sürdüklerini ifade eden Yılmaz, "Yeni nesil teknoloji ürünlerinin insan hayatına girmesi ile günlük işler kolaylaşmakta, zaman ve enerjinin daha ekonomik kullanılması sağlanmaktadır. Vazgeçilmesi gittikçe zorlanan bu ürünlerin, olumsuz etkileri veya daha açık ifadeyle yaydığı elektromanyetik dalgaların sağlık yönünden zararları olabileceği konularında basın-yayın organlarında zaman zaman bazı yayınlar çıkmaktadır. Bu konu halen bilim insanlarının araştırma ve tartışma konuları arasındadır. Belirsizliğini koruyan 'baz istasyonu ve elektromanyetik kirlilik' ve BTK tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizdeki internet kullanıcılarının internetteki zararlı yayınlardan korunmasına yönelik bireysel abonelere internet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan ve internetteki muhtemel zararlı içeriklerden koruyan alternatif internet erişim hizmeti veren 'güvenli internet' hakkında panel düzenlenmiştir" dedi.

Reşat Yılmaz, 18 Nisan tarihinde Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde saat 14.00'de başlayacak olan panele, konu hakkında bilgi edinmek isteyen herkesin davetli olduğunu belirterek, panele katılmak isteyenler için Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünden saat 13.00'de otobüs hareket edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber