Başkent'te kavşaklara sesli uyarı cihazı yerleştiriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Başkent'te sinyalizasyon sistemi bulunmayan kavşaklara son teknoloji sinyal sistemleri yerleştirirken, diğer yandan da engellilere yönelik yaya geçidi düzenlemelerine devam ediyor. Kızılay ve Ulus başta olmak üzere Başkent'in dört bir tarafındaki kavşaklara son teknoloji sesli uyarı cihazı yerleştirmeye başlayan belediye, bu sayede engelli vatandaşların yaya geçit alanlarından rahat ve güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlıyor.

Başkentlilerin yoğun olarak kullandığı 47 sinyalli kavşağa cihazların yerleştirildiğini ve engellilere büyük kolaylık sağladığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, "Şu anda 47 sinyalli kavşak, görme engelliler için sese duyarlı akustik ve bu alanda üretilmiş en yeni teknoloji sesli uyarı cihazları ile donatıldı. Bu cihazları, Başkent'in tüm kavşaklarında uygulamak için çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Başkent'te şu anda yaklaşık 600 sinyalize edilmiş kavşak bulunduğunu ve bunlara ilave olarak trafik durumuna göre tespit edilen kontrolsüz kavşaklara da yeni sinyal sistemi yapımı için çalışmaların sürdüğünü kaydeden yetkililer, "Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra özellikle şehrin giriş kapıları olan 5 ayrı arterimizde ve tünel ayrım noktalarına yaklaşırken, sürücülerin önceden uyarılması için güneş enerjili flaşörler yerleştirilmeye ve yenilenmeye devam ediliyor." açıklamasını yaptı.

GERİ SAYIM VE SESLİ UYARI CİHAZI

Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışmaları çerçevesinde kavşaklara yerleştirilen sesli uyarı cihazlarının dünyanın birçok şehrinden önce Ankara'da uygulandığını kaydeden yetkililer, "Başkent'teki kavşakların büyük çoğunluğuna araçlar için geri sayım cihazı yerleştirmiştik. Şimdi de görme engelli vatandaşlarımız için önemli kavşaklar başta olmak üzere 47 kavşağa sese duyarlı akustik ve bu alanda üretilmiş en yeni teknoloji sesli uyarı cihazları uyguladık. Bu cihazları tüm kavşaklara yerleştirmek için çalışmalarımız sürecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber