Muğla Valisi Şahin fuarları değerlendirdi

Vali Fatih Şahin, İngiltere pazarındaki daralmanın önüne geçmek için alternatif ülkeler ile bu açığı kapatmaya çalıştıklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Valisi Fatih Şahin, turizm sezonu öncesi yurt dışında düzenlenen ve Muğla ilinin tanıtımı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Şahin, Azerbaycan hava yollarının önümüzdeki yıllarda Dalaman'a sefer düzenleyebileceğini açıkladı.

Vali Şahin, Valilik 75'inci Yıl toplantı salonunda yaptığı açıklamada, ?Geçen hafta Azerbaycan'a gittik. Azerbaycan'da iki gün verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. Azerbaycan Turizm Bakanı ile görüştük. İki TV ve bir radyo canlı yayına katıldım. Gazeteciler ile röportajlar yaptık. Bütün bu faaliyetleri Muğla il ve ilçelerini tanıtmaya yönelik ve daha fazla Azeri vatandaşımızın Muğla'ya gelmesine yönelik. Azerbaycan'da Bodrum iyi tanınıyor. Fakat Muğla merkez, Marmaris ve Fethiye fazla tanınmıyor. Bu ilçelerimizin de tanıtılması için Azerbaycan medya mensuplarını Muğla'ya davet ettik. Burada çekimler yapıp, program yapıp Muğla'yı tanıtmalarını istedik. Azerbaycan hava yolları yetkilileri ile görüştük. En azında Muğla'ya sefer düzenlenmesi gerekir ki, turistler de buraya gelsin. Azerbaycan halkının dikkatlerini Muğla'ya çekmeye çalıştık. Önümüzdeki yıllarda Azerbaycan Havayolları Dalaman Havalimanında inceleme yapacak ve bizim turizmdeki tecrübelerimizden faydalanacaklar. Ukrayna'da fuara katıldık ve burada Pegas, Odean ve Tez Tur gibi turizm operatörleri ile görüşme imkânımız oldu. Onlarla ofislerinde bire bir görüşme imkânımız oldu. Amacımız sadece fuarlara katılmak değil, buralardaki tur operatörlerini de ziyaret etmek. Ukrayna'da Muğla'nın genelinin iyi tanınmadığı kanısı hakim oldu. Kiev başta olmak üzere ilimiz ile birlikte nasıl bir işbirliği yaparız bunları planlıyoruz. Kiev Belediye yetkilileri ile görüştük? dedi.

?Bu iyi ilişkilerimizi devam ettirerek iki şehir arasında çeşitli etkinlikler yapmayı planlıyoruz? diyen vali Şahin, şunları söyledi: ? İngiltere pazarında, ekonomik nedenlerden dolayı 2011 yılında 200 bin gerileme var. İngiltere pazarındaki bu azalma bizi daha çok kamçılıyor. Çünkü alternatif ülke arayışlarını sürdürmemize neden oluyor. Azerbaycan, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerde pazar payını arttırarak bu açığı kapatmak istiyoruz. Alternatif pazarlarda çok çalışıyoruz, ama İngiltere'yi de ihmal etmiyoruz. Sürekli buradaki tur operatörleri ile sıcak temasımızı sürdürüyoruz. Almanya'da bulunan bir TV ?Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının çekimlerini Muğla'da yapılacak. Bunun yanında, Almanya'da son dakika bilet satışı yapan firmalar var. Bununla ilgili bir faaliyetimiz var. Rusya'da da fuara katıldık ve burada da tur operatörleri ile görüşmelerimiz oldu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber