Çay-Sen yaş çay için 1.75 Kuruş istedi

Rize'de bulunan Çay Üreticileri Sendikası Başkanı Recep Memişoğlu, bu yıl yaş çay taban fiyatının 1,75 lira olmasını talep ettiklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memişoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, çay üreticilerinin sorunlarının ağırlaşarak devam ettiğini, zamların ve tarım giderlerinin hiçbirinin yaş çay taban fiyatına dahil edilmediğini savundu.

Bölgedeki çay üreticilerinin yüzde 85'inin 5 dönüm civarında çay bahçesi olduğunu ifade eden Memişoğlu, "Yaş çay sezonu yaklaşırken ilgili, ilgisiz herkes yaş çay taban fiyatı açıklıyor. Ama açıklanan fiyatların hiçbiri üreticinin maliyeti göz önünde tutularak yapılmıyor. Sendika olarak geçen yıl yaş çay taban fiyatının 1,54 lira olması gerektiğini söylemiştik. Bu yıl ise taban fiyatının 1,75 lira olmasını talep ediyoruz" dedi.

Çay üreticilerinin ürünlerinin ancak yarısını ÇAYKUR'a satabildiğini ifade eden Memişoğlu, "Öteki yarısını ise özel sektöre veriyorlar ancak özel sektör denetimsiz, kuralsız, keyfi şekilde alım yapıyor. Bu sorunların bir an önce çözümlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber