Van'da 3 yeni çocuk evi

Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliğiyle Van'da 3 yeni çocuk evi açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Geleceğe İlk Adım projesi kapsamında toplam 9 milyon liralık yatırım ile Türkiye'nin eğitim kalitesinin arttırılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Proje kapsamında 2009 yılından bu yana 53 ilde 545 ana sınıfında 75 bin anne ve çocuğun eğitimine dokunduk'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle hayata geçirilen ''Geleceğe İlk Adım Projesi'' kapsamında, Van'da 3 yeni çocuk evi daha açıldı.

Törende konuşan Süel, depremin maddi ve manevi yaralarını sarmak için Vodafone Türkiye olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Türk toplumunun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla hem ticari hem de sosyal faaliyetleri sorumluluk olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye'nin geleceği olan çocukların, hayata eşit şartlarda başlamasının potansiyellerine ulaşmalarının ilk adımı olduğunu ifade eden Süel, şunları aktardı:

''Daha eğitimli ve donanımlı üretken bir Türkiye için çalışıyoruz. Engellilik, kadınlar ve çocukların okul öncesi eğitimi önceliklerimizdir. Türkiye'de çocukların yüzde 61'i okul öncesi eğitim yaşında olmasına rağmen eğitime rahat erişemiyor. Geleceğe ilk adım projesi kapsamında toplam 9 milyon liralık yatırım ile Türkiye'nin eğitim kalitesinin arttırılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Proje kapsamında 2009 yılından bu yana 53 ilde 545 ana sınıfında 75 bin anne ve çocuğun eğitimine dokunduk.''

Süel, Van'da 11 geleceğe ilk adım ana sınıfına 3 yeni ana sınıfı ekleyerek fırsat eşitliği yaratmak istediklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu projenin kalıcı olmasını hedefliyoruz. Eğitimin hızla aksamadan devam etmesi için destek verdik. Bölgenin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarda depremin yarattığı izlerin silinmesi hedefleniyor. 70 metrekare büyüklüğündeki prefabrikelerin, çok amaçlı olarak kullanılması hedefleniyor. Çocukların oyun oynayabilecekleri, resim yapıp kitap okuyabilecekleri sınıflar oluşturuldu. Sınıflarda masa oyunları drama ve sanat faaliyetleri gibi günde ortalama 80 çocuğa sosyal destek veriliyor. Yetişkinlerin hızla yaşama dönmelerini desteklemek bizim için önem taşıyor. Normalleşme sürecine yardım etmek ve yanında olmak istiyoruz. Vanlılar'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Buradaki yatırımın Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olarak görüyoruz.''

-Van'a lojistik operasyonu-

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da Türk Kızılayı olarak depremin ardından Van'ın bugünkü haline şükrettiklerini belirterek, kötü günler geçirildiğini, açıkta kalanların yaralarını sarmak için çok çalıştıklarını kaydetti.

Akar, Van ve Erciş'te yoğun faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, ''Bu faaliyetler bu millet için helal olsun. Burada, ilk adım evlerinin açılması büyük mutluluk. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk Kızılay'ı Van ve Erciş'e lojistik operasyon yapılmıştır. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bu lojistik harekette, Van'a gelen tır sayısının 30 bini geçtiğini anlatan Akar, ''Türk halkının kendisine bağışladığı giyim yiyecek için kiraladığı tır sayısı 2 bindir. Sadece konteynerlerin buraya getirilmesinde kullanılan tır sayısı 15 bindir. Yurt dışından İran, Pakistan ve Avrupa'dan gelen yardımlar hariçtir '' şeklinde konuştu.

AÇEV Başkan Yardımcısı Ayla Göksel de uzun yıllar Van'da çalıştıklarını belirterek, depremin herkesi çok sarstığını, çocukların okul öncesi eğitimi ve annelerin eğitimine yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Vodafone Vakfı ile sürdürdükleri bu proje ile Van'a özel çocuk evlerinin yapıldığını aktaran Göksel, ''Çocukların ve annelerin eğitimlerini amaçladık. Bu işbirliğini çok önemseyerek devam ediyoruz. Depremin yaraları geçtikten sonra da kalıcı olsun istedik. Bu çocuk evlerini yerel bir kuruluşa devretmek istiyoruz'' diye konuştu.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ali ihsan Sayılır, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ve konteynerlerde kalan çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından 3 çocuk evinin açılışı aynı anda gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber