İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök açıklaması

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök: "Başta bakanlığımız ve hastane idaremiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve kurumları olarak olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 02:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Başta bakanlığımız ve hastane idaremiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve kurumları olarak olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Karakök, yaptığı açıklamada, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi göğüs cerrahisi uzmanı Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından yapılan menfur saldırı sonucu ağır yaralandığını, başta Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere ilde bulunan diğer sağlık kurumlarında görevli her branştan hekimin de dahil olduğu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve görev şehidi olduğunu söyledi.

Konu hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın derhal bilgilendirildiğini belirten Karakök, "Bakanımızın talimatı ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan çağıl, Başkan yardımcısı Dr. Ahmet Çakır ve hukuk müşaviri Erol Demirci derhal Gaziantep'e intikal ettiler. Her türlü tıbbi müdahalede bulunmak üzere bir ambulans uçak Gaziantep Havalimanı'nda hazır bulundurulmuş, ancak tüm müdahalelere rağmen bu üzücü olay meydana gelmiştir" diye konuştu.

Başta Sağlık Bakanlığı ve hastane idaresi olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve kurumları olarak olayı şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade eden Karakök, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızca yapılan kanuni düzenlemeler çerçevesinde, bu menfur saldırıya maruz kalarak şehit edilen meslektaşımızın geride kalan yakınlarının her türlü hukuki hakları sonuna kadar bakanlığımız hukuk birimlerince doğrudan takip edilecek, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerle ilgili olarak adli mercilerce yapılacak tüm soruşturma ve kovuşturmalara bakanlığımız tarafından müdahil olunarak hukuki gerekler eksiksiz olarak yerine getirilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber