Tatvan'da korkutan heyelan

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Hanelmalı köyünde dün gece yaşanan toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmazken, dağın yamacında bulunan 3 ev ve içerisinde hayvanların bulunduğu bir ahırda maddi hasar meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heyelan tehlikesinin devam ettiği bölgedeki vatandaşlar, tehlikenin devam etmesi nedeniyle evlerine giremiyorlar. Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ve Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik, incelemelerde bulunmak üzere Hanelmalı köyüne gittiler. Heyelanın meydana geldiği alanda bir süre incelemelerde bulunan Tatvan Kaymakamı Yılmaz ve Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Çinik, yetkililerden konuyla ilgili bilgi aldı. İl Özel İdaresi ekipleri ile İl Acil Afet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin köyde incelemeleri devam derken, meydana gelen heyelan nedeniyle ağaçların kökünden söküldüğü gözlendi.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, görevlilerin köyde gerekli hasar tespit çalışmasını yaptıklarını belirtti.

Köyde çok ciddi bir hasarın olmadığına değinen Kaymakam Yılmaz, heyelanın meydana geldiği alanda su borularının olduğunu, onların zarar gördüğünü ancak telafisinin yapılması için hızlı bir şekilde çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Heyelan sebebiyle ölen ya da yaralanan kimsenin olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Yılmaz, ?Genel itibariyle önemli bir durum yok. Köylülerimiz heyelan sebebiyle biraz korkmuş. Heyelanın meydana geldiği alanda ağaç yok. Heyelanı önleyecek bir faktör yok. Kar bu yıl fazla olunca ve yavaş yavaş erimeye başlamasıyla bu tür istenmeyen olumsuz durumlar yaşanabiliyor. Şunu da belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımıza ağaçlandırmanın önemini anlatıyoruz. Burada heyelan olmasının da en büyük nedeni ağaç bulunmamasıdır. Vatandaşlarımızı ağaçlandırmanın müsait olduğu alanlarda ağaçlandırma yapmaları konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz? şeklinde konuştu.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik ise, Tatvan Belediyesi olarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi konunda üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirti.

Olayı anlatan köy sakinlerinden Abdullah Akbay, gece 02:00 sıralarında büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve ne olduğunu anlamadan kendilerini hemen dışarı attığını belirtti. Akbay, gece boyunca tehlikenin devam etmesi nedeniyle komşularında kalmak zorunda kaldıklarını söyledi. Daha öncesinden gerekli yerlere heyelan tehlikesi olduğunu belirttiklerini, ancak her hangi bir önlem alınmadığını iddia eden Akbay, heyelan nedeniyle yiyecek erzaklarının içinde bulunduğu kilerinin yıkıldığını, ahırının bir bölümünün çöktüğünü ve evinde de çökme tehlikesi meydana geldiğini belirtti.

Dağ yamacındaki toprakların hala evlerinin üzerine doğru çökmeye devam ettiğini kaydeden Akbay, ?Mağdur durumdayız. Evimize giremiyoruz. Evlerimiz her an çökebilir. Yetkililerden yardım istiyoruz? dedi.

Evi hasar gören diğer köylülerden Haşim Akbay ise, maddi durumunun iyi olmaması yanında özürlü de olduğunu belirterek, meydana gelen heyelan nedeniyle de mağdur olduğu için yardım istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber