Ezan-ı Muhammedi'yi, 50 imam ve müezzinden oluşan koro okudu

Antalya Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda 50 imam ve müezzin koro halinde ezan okudu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kepez Spor Salonu'nda düzenlenen ve yaklaşık 5 bin Antalyalının izlediği programda ilk olarak semazenler de eşliğinde Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu tarafından taSAVvuf müziği eserlerini seslendirildi. Daha sonra şef Tahir Çetin yönetiminde 50 müezzin ve imamdan oluşan koro uşşak makamında ezan okudu.

Şef Tahir Çetin, 50 kişilik koronun yaklaşık 6 ay önce hazırlıklara başladığını söyledi. Elli kişinin birlikte şarkı ya da türkü seslendirebileceğini ancak ezan okumanın çok zor olduğunu belirten Çetin, ?Çünkü ezan doğaçlama bir şeydir. Notası yoktur ve tamamı meşk usulü geçilen bir şeydir. Bir ilk olacak ve Allah'ın ismini yüceltmek adına, İslam'ın dışa yansıyan mesajı olan ezanı en güzel şekilde icra edeceğiz.? ifadeleri kullandı.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, İslam dininin inanç olduğu kadar, ibadet, sosyal ilişkiler anlamında bir bütün olduğunu ifade etti. İslam'ın, gündelik hayatı huzur, dindarlığı özgüven üzerine kurmayı, insanın kendisiyle ve çevresiyle barıştırmayı hedeflediğini ifade eden Çelik, ?Bunun içinde inanç, ibadet ve ahlak ilkelerini bir bütün halinde insanlığa arz etmiştir. İnsanlığın hem dünya hem de ahiret mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak için insanlar arasında münasebetleri, sevgi, saygı, kardeşlik üzerine düzenlemiştir. Ancak ne var ki bugün bundan parçalanmalar meydana gelmiştir. Parçalanmalar birer sosyal problemler olarak karşımıza çıkmıştır. Alemlere rahmet Peygamber Efendimiz, ölen birine Yahudi de olsa bir can olarak bakmış ve cenazesine karşı ayağa kalkmıştır. İşte bu Peygamber sevgi medeniyetimizin kültür anlayışımızın esası ve kaynağı olmuştur.? diye konuştu. Kardeşliğe imandan başka ne dil ne de ırkın sınır çizemeyeceğini kaydeden Çelik, sadece imanın sınır çizdiği kardeşlik için programda olduklarını ifade etti.

"İSLAM KARDEŞLİĞİNİ KURAN BAĞLAR, İMANA DAYALI BAĞLARDIR"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş de, Hz. Muhammed'in (SAV) İslam kardeşliğinin önüne çıkacak her türlü engeli kaldırdığını söyledi. Keleş, insanlığın kardeşlik mesajına şiddetle ihtiyaç duyduğunu ifade etti. İslam'ın temel hedefinin insanları kalbi selim sahibi yapmak olduğunu belirten Keleş , "İslam kardeşliği sonsuzdur. İslam kardeşliğini kuran bağlar, imana dayalı bağlardır. Menfaate dayalı değildir. Buraya O'nun sevgisiyle toplandınız. Kıyamet gününde onunla olmayı hakkettiniz İnşallah." dedi. Keleş, kardeşliğe, sevgiye ve imana dayanan bağların hiçbir zaman sona ermeyeceğini belirtti.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren de, Türkiye'nin tarihi geçmişinde hep kardeşlik içinde yaşadığını, şimdi daha çok sevgiye, kardeşliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Bugün gerek Türkiye'de gerekse dünyada insanları hür bağımsız yaşatmak için kardeşlik duygusuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Eren, ?Kardeşlik duygusunu zedeleyen, kindir, nefrettir, kötülemektir, gıybettir her türlü kötülüktür. Aynen 14 asır önce Arabistan çölünde cahiliye döneminde bir güneş gibi İslamiyet güneşi doğup o toplumu apayrı bir toplum haline getirdiyse, iyi ahlak kardeşlik duygusu bugün en ihtiyaç duygumuz konudur. Kardeşliğin olduğu yerde kin olur saygısızlık olur.? dedi.

Nisan ayının Türkiye genelinde Peygamber Efendimiz'in ayı olarak kutlandığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu direniş ve uyanışın yeni bir sayfanın başlangıcı olduğunu kaydetti.

"HAMLEDER YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI"

Öte yandan Antalya İl Müftülüğü ve Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) tarafından 'Hz. Peygamber (SAV) ve Kardeşlik Hukuku' konulu kitaptan sınava giren 6 bin 500 öğrenciden başarılı olanlara ödülleri verildi. Antalya ve tüm ilçelerinin de dahil olduğu 30 merkezde yapılan sınavda, ilköğretim ve lise öğrencilerine toplam 41 soru yöneltilmiş, soruların 25'i HAMLEDER ve İl Müftülüğü tarafından dağıtılan 'Hz. Peygamber (SAV) ve Kardeşlik Hukuku' konulu kitaptan oluşurken, 16'sı da Hz. Muhammed(SAV)'in hayatından oluşturulmuştu. Dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerine derecelerine göre, akıllı telefon, tablet bilgisayar, notbook bilgisayar, bisiklet ve çeyrek altın protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber