31/05/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 16.00'da ABD Temsilciler Meclisi Çalışma Grubu'nu kabul edecek.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Novartis'in İstanbul Kurtköy'deki fabrikasının açılış törenine katılacak. Novartis Dünya Başkanı Dr. Daniel Vasella'nın da katılacağı açılış töreni, saat 11.30'da Novartis Türkiye Kurtköy Üretim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

TBMM gündemi
- Irak Ulusal Meclisi'nde çoğunluk kanadını temsil eden Birleşik Irak İttifakı'ndan oluşan bir heyet, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile makamlarında ayrı ayrı görüşecek.
- TBMM Milli Eğitim Komisyonu toplantısı saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM AK Parti Grup toplantısı, saat 11.00'da yapılacak.
- CHP Grup toplantısı, saat 13.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'da toplanacak.
- TBMM Lojman Cinayeti Araştırma Komisyonu toplantısı, saat 14.00'da yapılacak.
- TBMM Tasarruf Sahipleri Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı, saat 14.30'da yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Akaryakıt Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu toplantısı, saat 15.00'da yapılacak.

Genelkurmay Başkanı Özkök'ün programı
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, saat 14.00'da Çin Halk Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Guanglie Liang'ı kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bahreyn'de bir dizi temaslarda bulunacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 48. Genel Kurul Toplantısı'na konuşmacı olarak katılacak. Levent Nispetiye Mahallesi Aytar Caddesi'ndeki Garanti Bankası Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak genel kurul toplantısında TBB Başkanı Ersin Özince de hazır bulunacak. Bakan Şener, daha sonra Ankara'ya geçerek, saat 18.00'da 'Sigara ve diğer tütün mamüllerinin insan sağlığına, topluma ve çevreye verdiği zararlar' konulu yarışmanın ödül törenine katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 09.30'da Türkiye-Bulgaristan Karma Ekonomik Komisyon toplantısına katılacak.
- Devlet Bakanı Güldal Akşit, saat 14.30'da AK Parti Kadın Kolları'nın ilk MKYK toplantısına katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 11.30'da Novartis Kurtköy İlaç Fabrikası'nın açılışına, saat 15.00'da Yayla Sanat Merkezi'nde Maltepe Belediyesi'nin AB Aktif İşgücü Programı'nın açılışına katılacak. Başesgioğlu, saat 16.00'da da Kartal Uğur Mumcu Mah. Akşemsettin Cad. Zambak Sokak'taki DİSK Anadolu Tekstil ve Tekstil Meslek Lisesi 4. dönem mezuniyet törenine iştirak edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 13.00'da, İl Başkanları toplantısı öncesi açıklama yapacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'da, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kabul edecek.
- ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'da, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Vural Cengiz ile beraberindeki heyeti kabul edecek. Saat 19.00'da Foto Muhabirleri Derneği ödül törenine katılacak.
- CHP Kadın Kolları tarafından, dokunulmazlıkların kaldırılması için başlatılan imza kampanyası standının 2.si, saat 13.30'da, Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki CHP Şişli İlçe Başkanlığı binası önünde açılacak.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 14.00'da, İstanbul Akgün Otel'de düzenlenecek olan Teşkilat Toplantısı'nda, "30 Aylık AK Parti İktidarı Döneminde Gerçekleştirilen 30 AK Yolsuzluk" dosyasını açıklayacak.

Toplantı, açılış, panel, gösteri, şenlik ve yürüyüş
- Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından saat 14.00'da '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' nedeniyle Ankara'da bir panel düzenlenecek.
- TÜBİTAK 'Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma ve Proje Yarışması' final sergisi ödül töreni, Ankara'da saat 11.00'de yapılacak.
- Ankara Sağlıklı Yaşam ile Güzellik Bakım ve Kuaför Fuarı saat 11.00'da açılacak.
- MAN Türkiye A.Ş., sigarayı bırakan 130 personeline, saat 12.00'da Ankara'da düzenlenecek törenle sertifika verecek.
- Türk Mühendisler Birliği Derneği tarafından, Ankara'da saat 13.30'da 'Küreselleşme, Teknoloji ve Ulusal Strateji' konulu panel düzenlenecek.
- 3. Armada Otomobil ve Aksesuarları fuarı, Ankara'da saat 14.00'da açılacak.
- İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi'nde saat 11.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Vural Cengiz, saat 18.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- HASVAK tarafından, Ankara'da saat 14.00'da, 'yaza merhaba' dinletisi ve kermes düzenlenecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.30'da, Maslak Princess Otel'deki, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin Genel kurul Toplantısı'na katılacak. Topbaş, Saat 19.00'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ali Sami Yen Stadyumu'nda liseyi 1.2. ve 3.'lükle bitiren başarılı öğrenciler için düzenlenecek mezuniyet törenine ve "9000 Öğrenciye 9000 Bisiklet" dağıtımına katılacak. Programda, Funda Arar ve Kıraç konser verecek. Topbaş, saat 20.00'da 1-3 Haziran 2005 tarihlerinde düzenlenecek olan "Kent Turizmi Yönetimi Forumu" için İstanbul'a gelen Dünya Turizm Örgütü üyelerine, İDO Kabataş İskelesi'ndeki Lamia gemisinde "Hoşgeldiniz Resepsiyonu" verecek.
- Hazine arazisi üzerine kaçak inşa edilen Üsküdar Altunizade Kaşit, saat 14.30'da AK Parti Kadısıklı Caddesi 39 numaradaki, Gözde Otogaz İstasyonu, saat 10.00'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılacak.
- İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Doç. Dr. Emin Birpınar, Kumkapı Sahili'nde karaya vuran ve yıllardır enkaz halinde bekleyen Selin S gemisinin kaldırılması ile ilgili olarak, saat 14.00'da, geminin bulunduğu yerde bir basın açıklaması yapacak.
- TAYAD'lılar, Faruk Kadıoğlu'nun Trabzon'daki cenazesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, saat 12.30'da, İstanbul TAYAD'da bir basın açıklaması yapacak.
- Efes Pilsen tarafından düzenlenen 'One Love Müzik Festivali 4' ile ilgili parti, saat 19.30'da, Babylon'da gerçekleşecek.
- Uluslararası Kayıplarla Mücadele Komitesi (ICAD), saat 12.30'da, Galatasaray Meydanı'nda kayıplar haftası nedeniyle bir oturma eylemi yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
---------------------------

TÜSİAD'dan Girişimcilik Kongresi
- Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "2. TÜSİAD Girişimcilik Kongresi", saat 09.00'da İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayacak. Kongrenin açılış konuşmasını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı yapacak.

Ünlü perakende uzmanı Jim Dion, İstanbul'da
- Dünyaca ünlü perakende uzmanı Jim Dion, 09.00'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Retail Power 2005-Perakendede Kazandıran Yönetim" adlı programda Türkiye'nin önde gelen perakendecileriyle bir araya gelecek.

Hilton İstanbul'un kuruluş yıldömümü
- Hilton İstanbul'un 50. kuruluş yıldönümü, saat 10.00'da Hilton Otel'de yapılacak.

İTO'da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi
- Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Muharrem Keçeli ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın ev sahipliğinde saat 17.00'da İTO Sanat Galerisi'nde açılacak. 31 Mayıs ila 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergide, Sema Nakışhanesi, Uygulamalı Türk İslam Sanatları Kütüphanesi ve Nusret Çolpan'ın, herbiri eşsiz nitelikteki 60 eseri, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

İTO'dan CE İşareti Eğitim Semineri
- İTO CE İşareti Eğitim Semineri, saat 13.00'da gerçekleştiriliyor.

Akıllı Kuleler'e basın toplantısı
- Dünyanın ilk lüks otel zinciri Kempinski ile Türk Girişimci ASTAŞ işbirliği sonucu, İstanbul-Mecidiyeköy-Esentepe'de yapımına başlanan 27 katlı Akıllı Kuleler'in basın toplantısı, saat 10.00'da Büyükderece Caddesi Vatan Gazetesi yanındaki inşaat alanında yapılacak.

Vehbi Koç Ödülleri sahiplerini buluyor
- 4. Vehbi Koç Ödül Töreni, saat 19.30'da Koç Üniversitesi'nde yapılacak.

Çağa Hukuk Ödülü töreni
- Çağa Hukuk Vakfı tarafından düzenlenen "Anonim Şirketlerde Kurumsal Yönetim" konulu ödül töreni, İş Sanat İstanbul Salonu İş Kuleleri'nde saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Rekabet yönetimi zirvesi
- İkinci Rekabet Yönetimi Zirvesi, Grand Cevahir Otel'de başlayacak. Zirvede, "Yeniden Yapılanma ve Değişim" konusu işlenecek.

Kaşmir Halı'nın bayiler toplantısı
- Kaşmir Halı'nın bayiler gecesi, saat 19.00'da Swissotel'de yapılacak. Geceye, sanatçı Sibel Can da katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

İsrail Cumhurbaşkanı Katzav, Almanya'da
- İsrail Cumhurbaşkanı Moshe Katzav, Almanya ile olan diplomatik ilişkilerin 40. yılı sebebiyle Almanya'da bir dizi temaslarda bulunacak.

Almanya erken seçimleri
- Muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkan Angela Merkel'in genel seçimlerde partisi tarafından başbakan adayı olarak açıklanmasının yankıları sürüyor.

Annan'ın yardımcısı Prendergast, KKTC'ye gidiyor
- BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Sir Kieren Prendergast, temaslarda bulunmak amacıyla KKTC'ye gidecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, yeni hükümeti açıklıyor
- Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın, yeni hükümeti açıklaması ve daha sonra ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber