Ergin kardeşlerle cezaevi olaylarına karışan sanık Bursa'da yakalandı

Uşak E Tipi Cezaevi'nde, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerle birlikte Aktar Aktaş, Bursa'da akrabasının evinde kaldığı sırada polis operasyonuyla yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak E Tipi Cezaevi'nde, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerle birlikte, 2000 yılında 6 kişinin öldürülmesi, 23 kişinin yaralanması olayına karıştığı iddia edilen ve hakkında ağırlaştırılmış müebbep cezası verilen Aktar Aktaş, Bursa'da akrabasının evinde kaldığı sırada polis operasyonuyla yakalandı.

Uşak E Tipi Cezaevi'nde, 2000 yılında 6 kişinin öldürülmesi ve 23 kişinin yaralanmasıyla ilgili Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de aralarında bulunduğu 33 sanık, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, Nisan 2011'de yerel mahkeme kararını inceleyen Yargıtay, aralarında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin bulunduğu 28 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamıştı. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi gereğince geçen yıl ocak ayında tahliye edilen Aktar Aktaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Bursa'da bir akrabasının evinde kaldığı öğrenilen Aktaş'ı yakalamak için harekete geçti. Gece yarısı bir eve düzenlenen baskında yakalanan Aktaş, adliyeye sevk edildi. İşlemlerin tamamlanmasıyla Aktaş, Bursa E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber