Bakan Akdağ ve Şahin'den doktor ailesine taziye ziyareti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Uçakla Gaziantep'e gelen Bakan Akdağ ve Şahin, Dr. Arslan'ın Özgürlük Mahallesi'ndeki cenaze evini ziyaret etti. Bakan Akdağ ve Şahin, baba Ramazan Arslan'a taziye dileklerinde bulundu. Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından mikrofonu eline alan baba Ramazan Arslan, "Hepinizin elini ayağına öpeyim. Çocuklarınıza sahip olun. Bu son olsun. Bu son olsun" dedi. Bakan Akdağ ve Bakan Şahin, konuşmanın ardından baba Ramazan Arslan'ı teselli etmeye çalıştı. Dr. Arslan'ın eşi ve annesine de taziye ziyaretinin ardından Bakan Akdağ, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Ciğerimizin bir parçasını kaybettik. Babasıyla, eşiyle ve annesiyle görüştük. Bu acıyı bir defa da onlarla da paylaşmış olduk. Gideni geri getirmek mümkün değil. Pırıl pırıl, hayatının baharında, kendisini hastalarına adamış tertemiz bir vatan evladı bir doktor, görevinin başında Allah'ın rahmetine kavuşmuş oldu. Allah mekanını cennet etsin. Tabi bizim ona bundan sonra yapacaklarımız, onu geri getirmez ama ailesinin acısını bir nebze azaltabileceğini düşünüyoruz. Gaziantep'teki önemli büyük bir hastaneye kardeşimizin Dr. Ersin Arslan ismini vereceğiz. Aileyle de konuştuk. Onlar da bundan mutlu olduklarını ifade ettiler. Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Biz bir an önce şimdi sağlık ailesi olarak, ben sağlık bakanı olarak bu işin müsebbibi yada müsebbiplerinden, yani arkada bir azmettiren falan da var mı bilmiyoruz. Tabi bunlara adalet karar verecek. Bir an önce hesap sorulmasını bekliyoruz. Şu anda beklediğimiz en önemli husus budur."

HASTANEYE GİTTİLER

Bakan Akdağ ve Şahin, taziye ziyaretinden sonra olayın meydana geldiği Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesie'ne giderek, Başhekim Dr. Ali Fincan'dan bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber