Hat sanatı ile işlenen 40 Hadis Fethiyelilerle buluştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hat sanatçısı Harun Üzer tarafından Hadis-i Şerif sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Kutlamalar kapsamında Peygamber Efendimizin Hadislerinden oluşan hat sergisi açıldı.

Hat sanatçısı Harun Üzer tarafından hazırlanan serginin açılışını Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaptı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Müslümanlar için önemi büyük olan Hadis-i Şeriflerinin hat sanatı ile birleştirilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. İki güzelliği aynı karede buluşturan hat sanatçısı Harun Üzer'e teşekkür eden Saatcı, serginin herkes tarafından görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Müftü Ömer Faruk Bilgili de Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yoğun bir katılımla sürdürüldüğünü belirtirken, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Peygamber Efendimizin dünyayı teşrif ettiği bu özel günü Fethiye Müftülüğü olarak en iyi şekilde kutlamak için çalıştıklarını kaydeden Bilgili, "Kutlamalar kapsamında çeşitli konferans ve paneller gerçekleştirdik. Bugün de Harun Üzer sanatçımızın el emeği göz nuru Hadislerden oluşan hat sergisini açtık. Müftülük olarak düzenleyeceğimiz programda Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin hazırladığı tiyatro gösterileri olacak. Kur'an dinletimizin de yer alacağı programda Muğla Müftüsü Hasan Basiş'in sunumu ile bir konferans gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber