Gaziantep UNESCO Dünya Kültür Mirası ile anılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in ?UNESCO Dünya Kültür Mirası'na Aday Listesi'ne girdiğinin müjdesini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Güzelbey, ?UNESCO'nun listesinde dün saat 17.00 itibarı ile yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında ?UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren ülkeler belirlendi. Gaziantep de Yesemek ve Zeugma ile bu listede yer aldı. Bugüne kadar Türkiye'den 38 yer UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeyi başardı. Bunlardan ikisinin Gaziantep'e ait olması bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Bildiğiniz gibi yıllardan beri bir konuyu dile getiriyoruz. Diyoruz ki, Gaziantep dünyanın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi, biz sadece lahmacun ve kebapla anılan bir şehir olmamalıyız, kültürel mirasımızla ön plana çıkmalıyız.? dedi.

Başkan Güzelbey, ?Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak son 2 yılımızı UNESCO listesine girmek için büyük çalışmalar yaparak geçirdik. Yıllardır lahmacun ve kebapla anılan şehrimiz bundan sonra ?UNESCO Dünya Kültür Mirası' ile anılacak. UNESCO listesinde yer almak şehrimiz için çağ atlamadır. Bu konuda emek, zaman ve büyük gayret sarf eden Belediyemizin UNESCO Çalışma Grubu'nu bu sebeple tebrik ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber